EMERSOΝ/ BONILLA/ MIKKELSEN: “Three Fates”

Οι συστάσεις για τον σπουδαίο μουσικό και συνθέτη Keith Emerson, νομίζω ότι περιττεύουν. Ο μεγάλος αυτός δημιουργός και οργανίστας με αμέτρητες live εμφανίσεις και σημαντικές κυκλοφορίες που ξεκινούν με τους Nice από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και συνεχίστηκε στα ’70 με τους τρομερούς E.L.P. έχει πίσω τους μία απίστευτη διαδρομή και ενώ κοντεύει τα εβδομήντα δεν λέει να το βάλει κάτω. Η νέα του κυκλοφορία αυτή τη φορά φέρει την ονομασία “Three Fates” (ο τίτλος φανερά επηρεασμένος από το ομότιτλο κομμάτι των ELP από το πρώτο τους δίσκο) και την συνυπογράφουν, ο αμερικανός κιθαρίστας MARC BONILLA, ο Νορβηγός μαέστρος TERJE MIKKELSON και η MUNICH RADIO ORCHESTRA.

Όπως καταλαβαίνετε έχουμε να κάνουμε με ένα γνωστό εγχείρημα όπου το progressive rock παντρεύεται με την κλασσική μουσική και ένα απέραντο μουσικό ταξίδι ήχων στο χρόνο γίνεται ένα με το σήμερα. Το album περιλαμβάνει μερικά classic κομμάτια των Emerson, Lake & Palmer όπως τα “Abaddon’s Bolero”, “Fanfare For The Common Man” και “Tarkus – Concertante” κάπως “πειραγμένα”, αλλά και νέες δημιουργίες.

Το αποτέλεσμα αναμενόμενο και θα αρέσει πολύ στους λάτρεις του art-rock ήχου της δεκαετίας του ’70, με την MUNICH RADIO ORCHESTRA να έχει κυρίαρχο ρόλο και τον KEITH EMERSON να “απλώνει” παντού το εξαιρετικό παίξιμο του. 

Το album αποτελεί ένα πανέμορφο καλλιτεχνικό έργο που προσφέρεται για πολλαπλές ακροάσεις. Ειδικά όσοι λατρεύουν ακόμη τους Emerson, Lake & Palmer θα κάνουν ένα πολύ ωραίο δώρο στον εαυτό τους με αυτή την αγορά.

437