SVLFVR: “Shamanic Lvnar Cvlt”

Οι Ιταλοί Svlfvr (ή Sulfur, χρησιμοποιούν και τα 2) μας συστήνονται σαν doom metal συγκρότημα κι αν και υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Από τη μια πολλά riff τους βρωμάνε Candlemass-ίλα αλλά η όλη ατμόσφαιρα είναι αισθητά Celtic Frost-ική, με σκληρά φωνητικά, μεσαίες κυρίως ταχύτητες με πιο αργά σημεία και γρήγορα μαυρομεταλλικά περάσματα διάσπαρτα. Σε σημεία μάλιστα θυμίζουν από Samael μέχρι και πρώιμους μεταλλικούς Anathema έτσι για την γεύση, οπότε μοιάζουν περισσότερο με black metal συγκρότημα το οποίο παίζει με doom νοοτροπία αλλά και πάλι η εικόνα είναι πιο σύνθετη, παρά την σχετική απλοϊκότητα των συνθέσεων τους.

Αυτό που μετράει βέβαια δεν είναι η ταξινόμηση αλλά η ποιότητα και εκεί οι Svlfvr κερδίζουν τις εντυπώσεις. Χωρίς τα επιμέρους μέρη της μουσικής τους να είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει καταφέρνουν να τα συνθέσουν όμορφα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα το “Shamanic Lvnar Cvlt” να είναι ένα εύκολο αλλά χορταστικό μπουφέ σκληρού σκοτεινού metal για πολλά διαφορετικά γούστα.

Ίσως να μην απευθύνεται τόσο σε άτομα που ψάχνουν πιο αγνές doom ή πιο ακραίες black κατευθύνσεις, αλλά προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους εκτιμούν συγκροτήματα όπως οι Triptykon, Sarke και Serpent Noir και γενικότερα σε όσους γουστάρουν το metal τους σκοτεινό και μινιμαλιστικά αποτελεσματικό.

470

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.