Randomwalk, The Fallen Within, Mother Of Millions (16/01/11)

Δε συμπαθώ καθόλου τα live του τύπου “παίζουμε μπροστά σε μερικούς φίλους, γιατί δε μπορούμε να κλείσουμε μία εμφάνιση της προκοπής”. Και κακά τα ψέματα, το ΑΝ είναι ο κατεξοχήν χώρος που φι­λο­ξε­νεί (και) τέτοιες εκ­δη­λώ­σεις. Η συγκεκριμένη όμως συναυλία είχε πάρα πολλά ατού, αρχής γε­νο­μέ­νης των σχημάτων που εμφανιζόντουσαν, και πα­ρό­λο που το billing αποτελείτο αποκλειστικά από εγ­χώ­ριες μπάντες, η προσέλευση του κοινού ξε­πέ­ρα­σε το σύνηθες “εμείς και εμείς”. Λογικό βέ­βαια, εάν αναλογιστεί κανείς πως τα group που έπαιξαν, είναι από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα αυτή τη στιγμή στην ελληνική metal σκηνή.

Ύστερα από μικρή καθυστέρηση, οι MotherOfMillions άνοιξαν τη βραδιά και κέρδισαν το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων των πα­ρευ­ρι­σκο­μέ­νων. Έχοντας ως άσσο στο μανίκι την εμπει­ρία του Γιώργου (Poem, φωνητικά), αλλά και το μεράκι για πειραματισμό, μας προσέφεραν τρία (άτιτλα ακόμα) δικά τους τραγούδια και μια ω­ραι­ό­τα­τη διασκευή στο “Aerials” των System Of A Down. Prog, με διάσπαρτα στοιχεία post και heavy προσανατολισμό είχαν τα δύο από τα τρία κομμάτια, ενώ το άλλο ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον instrumental με τα κύμβαλα του drummer να έχουν τον πρώτο λόγο. Αναλογιζόμενος δε, το ότι ο τρα­γου­δι­στής βρίσκεται μονάχα δύο εβδομάδες στο σχήμα και κρίνοντας από την όρεξη που διακρίνει τους μουσικούς που απαρτίζουν τους  Mother Of Millions, το χειροκρότημα που απέσπασαν το άξιζαν, και με το παραπάνω.

motherOfMillions

Δεύτεροι ανέβηκαν στη σκηνή, οι The Fallen Within και η ενέργεια που έβγαλαν προς τα έξω χαρακτήρισε όλη την εμφάνισή τους. Το setlist βασίστηκε στο “Intoxicated” του 2009, με εξαίρεση δύο ολοκαίνουριες συνθέσεις που προορίζονται για τη νέα τους δουλεία και από ότι φαίνεται, θα συνεχίσουν μουσικά από το (πολύ καλό) σημείο που μας είχαν αφήσει. Ο τραγουδιστής περνούσε με τέτοια άνεση από τα καθαρά, στα “σχισμένα” και στα brutal φωνητικά, που φάνταζε εύκολο (φυσικά, δεν είναι). Οι υπόλοιποι σιγοντάριζαν το όλο experimental metalcore κλίμα, το οποίο άμεσα άρχισε να συνεπαίρνει το κοινό, κάνοντας ακόμα και τους πιο διστακτικούς να κουνούν ρυθμικά πέρα δώθε το κεφάλι τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σιγά σιγά το όνομά τους ακούγεται όλο και περισσότερο. Το έχουν πάρει στα σοβαρά και φαίνεται βρε αδερφέ!

fallen within

fallen within

Το ρόλο του headliner της βραδιάς τον είχαν οι Randomwalk, οι οποίοι παρουσίασαν για πρώτη φορά live, κομμάτια από το νέο τους (εξαιρετικό) δίσκο με τίτλο Absolution, όπως επίσης και τραγούδια από την πρώτη τους κυκλοφορία (Redemption). Το πρώτο πράγμα που καθιστά σαφές το συγκρότημα όταν ανεβαίνει στη σκηνή είναι πως έχει “άποψη”. Στιλιστική, επαγγελματική και πάνω από όλα μουσική! Η κίνησή τους  λιτή και απέριττη, με εξάρσεις όπου χρειαζόταν, ενώ η εκφραστικότητα του frontman αφοπλιστική. Η ενίοτε επιτηδευμένη στατικότητα τους εναλλασσόταν με το παροδικό headbanging, στο οποίο επιδίδονταν ταυτόχρονα όλα τα μέλη της μπάντας.  Η όλη παρουσίαση φάνταζε σαν μια μικρού βεληνεκούς παράσταση, όπου ο καθένας είχε το ρόλο του και με μπροστάρη τον Jean Baptiste, η θεατρικότητα των συνθέσεων του σχήματος, έπαιρνε σάρκα και οστά. Άξιο αναφοράς το ότι ο γνωστός μουσικός/ παραγωγός Waldemar Sorychta (Grip Inc, Voodoocult, Tiamat, Samael, Moonspell, Sodom etc) συνόδευσε τη μπάντα σε δύο κομμάτια παίζοντας κιθάρα, ως guest. Λίγοι βέβαια τον αναγνώρισαν, αλλά οκ, αναμενόμενο! Ώριμο dark metal λοιπόν, με σοβαρότητα και χωρίς υπερβολές. Κάτι το διαφορετικό που αξίζει την προσοχή των fan του είδους (και όχι μόνο).

Τρία group που έχουν αξιώσεις σε ότι αφορά το μουσικό στερέωμα, καταθέτοντας αξιοζήλευτες συνθετικές προτάσεις, κατέκτησαν τη σκηνή του ΑΝ, όπως και όσους ήρθαν. Σημειώστε τα παραπάνω ονόματα. Είναι βέβαιο πως μελλοντικά θα σας απασχολήσουν.

fallen within

randomwalk02

randomwalk02

randomwalk

Στέφανος Στεφανόπουλος
photos: Φάνης Παπαχρηστοπουλος

407

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.