Rotting Christ, Chaostar (08/01/11)

Αυτό το event αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο για να αρχίσει συ­ναυ­λια­κά το 2011. Με την παρ­­θε­­νι­­κή εμφάνιση των Chaostar και μια εξαιρετικότατη εμ­φά­νι­ση από το καλύτερο Ελ­λη­νι­κό συγκρότημα, τους Rotting Christ .

Οι Chaostar είναι το νέο συγκρότημα του Χρήστου Αντωνίου (Septic Flesh). Με την frontwoman Ανδρονίκη, μας πρόσφεραν ένα θέαμα βγαλμένο από τα σκοτεινά μονοπάτια που η Diamanda Gallas έχτισε. Η διάρκεια όμως που βρέθηκαν στην σκηνή ήταν αρκετά μικρή οπότε περιμένουμε νέα τους πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση. Τελευταίο τους κομμάτι, η διασκευή στο Persepolis από το Communion των Septic Flesh και στις 21:15 περίπου αποχώρησαν από τη σκηνή…

rocka27

Μόλις ένα τέταρτο αργότερα άρχισε το παιχνίδι των headliners. Με intro το “Orders From The Dead” της θεάς Diamanda Gallas όλοι μας προσκυνήσαμε τους αφοπλιστικούς στίχους του κομματιού. Με το “Daimonon Vrosis” από το πρόσφατο Aealo έκαναν την εμφάνιση τους οι μέγιστοι Rotting Christ. Τίποτα δε μπορούσε να χαρακτηρίσει μέτρια αυτή την βραδιά, χάρη στον κρυστάλλινο ήχο, την καταπληκτική απόδοση των Christ, και το παραζεσταμένο κοινό.

rotting

Το Αθηναϊκό αυτό live των Rotting Christ άγγιξε το δίωρο setlist το οποίο δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, εκτός από αυτούς που φώναζαν για το “Keravnos Kivernitos”, αλλά ακόμα κι έτσι το show που μας χάρισε η μπάντα δεν έδωσε περιθώριο γκρίνιας σε κανέναν.

rotting02

Ο Σάκης δεν έχανε ευκαιρία να ευχαριστεί το κοινό για την αγάπη του κάθε λεπτό. Για το encore μας επιφύλασσαν το “Archon” και φυσικά το “Non Serviam” στο οποίο η μπάντα κάλεσε όποιον θέλει από το κοινό να ανέβει στη σκηνή με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο φινάλε της φοβερής αυτής βραδιάς με γύρω στα 20 άτομα πάνω στην σκηνή να υποκλίνονται στους ήχους του κομματιού και την βουτιά του Σάκη στο κοινό που είχε μείνει αποσβολωμένο.

rotting02

Αξέχαστη βραδιά με Chaostar και Rotting Christ που όλοι χαρήκαμε που τη ζήσαμε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να ζήσουμε ανάλογες στιγμές στην χρονιά που μόλις άνοιξε τις πύλες της.

Rotting Christ Setlist:
-Intro- orders from the dead

  1. Δαιμόνων Βρώσης
  2. After dark i feel
  3. Sorrowful farewell
  4. King of a stellar war
  5. Aealo
  6. Eon aenos
  7. Athanati Este
  8. Fire death and fear
  9. Forest of n’Gai
  10. Visions of the dead lover
  11. The sign of evil existence
  12. Transform all suffering into plagues
  13. Fgmenth, thy gift
  14. Χάος Γένετο (the sign of prime creation)
  15. Phobos synagogue
  16. Dub-Sag-Ta-Ke
  17. Noctis era
  18. In domine sathana
  19. Nemecic
  20. Threnody

-Encore-

  1. Archon
  2. Non serviam

rotting

Παναγιώτης Πετρόπουλος
Photos: Χρήστος Κισατζεκιάν

396