BRIGHTSIDE: “It Begins With a Fall”

Στις 15 Ιουνίου κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ των Θεσσαλονικιών Brightside “It Begins With a Fall” και κατά την ακρόασή του ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου.

Το indie-με-post-punk-revival-στοιχεία σχήμα δεν κάνει κάτι πρωτοπόρο – μας τα έχουν ήδη πει αλλοδαπές μπάντες όπως οι She Wants Revenge, White Lies, Bloc Party, και πολλές άλλες. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ παρά να δεχτώ με χαρά ένα ακόμα όνομα στη λίστα των συγκροτημάτων του είδους που κάνει ένα τέτοιο αξιοπρόσεκτο ξεκίνημα και δη όταν είναι ντόπιο προϊόν.

Ο δίσκος ρέει ανεμπόδιστα, με κάθε σύνθεση, άλλη λιγότερο άλλη περισσότερο, να έχει κάτι να πει.  Η αρχή γίνεται με φόρα με το “Where Are the Mods?” και το πιασάρικο “Nude Celebrity”, που είναι και το πρώτο single του δίσκου, και στη συνέχεια το ενδιαφέρον κρατιέται σε σταθερό επίπεδο. Χαρακτηριστικές κορυφώσεις το μελωδικό “Joy” , το “Time” με το Interpol-ικό άρωμα, και το ξεσηκωτικό “166” με το συνθεσάιζερ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και με το οποίο κλείνει ο δίσκος.

Είναι κάπως αναμενόμενο στο συγκεκριμένο είδος, το οποίο βρίσκεται στα πάνω του την τελευταία 15ετία κι έχει εκπροσωπηθεί από άπειρες μπάντες, να μην περιμένει κανείς πολλά και συγκλονιστικά – συνήθως θα ξεχωρίσουν κάποια μεμονωμένα κομμάτια από έναν σωρό βαρετών και ανέμπνευστων δίσκων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα δείχνουν πως δεν είναι έτσι. Οι Brightside με το “It Begins With a Fall” χτίζουν μια καλή βάση, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, και μας αφήνουν την αίσθηση ότι έχουμε να περιμένουμε ωραία πράγματα απ’ αυτούς στο μέλλον. Well done, guys.

408