DEUS INVERSUS: “Mastery over the World”

Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι, πως για να παίξουν Live το “Mastery…” θα πρέπει ο κάθε ένας τους να πιει τουλάχιστον 5-6 κόκκινα ταυράκια (γνωστό ενεργειακό ποτό για όσους δε το’ πιασαν), διότι πρέπει και να έχεις και μια κάποια φυσική κατάσταση ώστε να αντέξεις τη ταχύτητα και τη καφρίλα!

Ναι, οι Deus παίζουν διαολεμένα δυνατά και γρήγορα, σε σημείο που δε προλάβαινα να μετράω τα ηχητικά μπουνίδια και ένα κρανάκι, είναι απαραίτητο αξεσουάρ!

Μπορεί ευχαρίστως να χρησιμοποιηθεί και για χειροβομβίδα, αν δε “παίζει” κάτι άλλο τριγύρω! Οι Γερμανοί δεν σ’ αφήνουν να πάρεις ανάσα με το καταιγιστικό Death-Black τους αν και δυστυχώς τους λείπει η δυνατή μελωδία και ο προσωπικός ήχος, ώστε να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι στο ευρύ κοινό! Προσπαθούν πάντως πάρα πολύ και αυτό είναι εμφανές σε κομμάτια όπως το “Funeral of God” και “Goatpriest” αντίστοιχα, όπου η κιθάρα λιώνει σολάροντας!

Επίσης το “Mastery..” έχει δέκα κομμάτια, στα οποία ο μέσος όρος χρόνου, υπερβαίνει τις περισσότερες φορές τα πέντε, ακόμη και τα έξι λεπτά, με αποτέλεσμα σίγουρο αυχενικό! Ταυτόχρονα αυτό ανήκει και στα μείον, μιας και μερικές στιγμές, ενώ δε σ’ έχουν να αγωνιάς από μουσικής πλευράς, νιώθεις ότι φλυαρούν με αποτέλεσμα μια κούραση ή και βαρεμάρα! Ευτυχώς αυτό δε συμβαίνει για πολύ! Αν και μη fun του είδους, θεωρώ πως οι Deus Inversus, είναι μια καλή μπάντα και προτείνεται καθαρά στους παθιασμένους με το death. Για τους υπόλοιπους μονό αν θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί και να είστε στη τσίτα όλη μέρα(αντί για espresso δηλαδή), ή αν θέλεις να προκαλέσεις καρδιακό σε κανένα που δε συμπαθείς, γενικώς για ιδιαιτέρες περιπτώσεις! Οπότε..Beware!!

Tracklist:
Mastery of the World
Beast in Sight
Call me the Devil
Endless Path
Black Death
Goatpriest
Down the Acheron
Funeral of God
Unholy War
Outro-Into the Abyss

497