DEFISION: “A Thousand Bullets” EP

Ένα αξιόλογο παρθενικό δείγμα έβγαλαν στη δημοσιότητα οι Defision, ένα νεότευκτο πενταμελές σχήμα από την Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για το 4-track EP “A Thousand Bullets”, μια δουλειά που κινείται στα ύδατα του αμερικανικού κυρίως heavy / power με αρκετές πινελιές Annihilator-ικού thrash στη γενική riffολογία του υλικού τους.

Πολύ καλό το “Fallen Demon”, ρεφρενάτο με όμορφο μελωδικό solo, επίσης καλό και το “World in Chains” (το οποίο οπτικοποιήθηκε ως η πρώτη επίσημη video παρουσίαση της μπάντας) με δυνατά riff και desert ατμόσφαιρα στη γέφυρά του ενώ το επιλογικό “Medal of Honor” (μαζί με το intro “War Never Changes”) είναι ένα όμορφο, καθαρά US epic heavy metal τραγούδι, τεχνοτροπίας Warlord, Omen, Manilla Road και άλλων τέτοιων χαριτωμένων.

O Γιώργος Κεϊβανίδης θέλει μια μικρή προπονησούλα στην προφορά, αλλά είναι δυνατός (τα growls του πηγαίνουν πολύ) και εκφραστικός, οι Στράτος Βραχιώλιας / Γιάννης Καλτσίδης (κιθάρες) έχουν μερικές πολύ ωραίες μελωδικές ιδέες και το ρυθμικό δίδυμο (Περικλής Επιτρόπου – μπάσο) / Χρήστος Παναγής – drums), δεν παρουσιάζει εμφανείς αδυναμίες, ακούγονται δεμένοι και ακριβείς. Αυτές εστιάζονται κυρίως στον ήχο που θα έλεγα ότι μάλλον αδικεί τις συνθέσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ηχούν πολύ βαρύτερες και ογκωδέστερες, ένα τεχνικό ζήτημα που σίγουρα δεν προσημειώνει το απόβαρο αυτού του EP.

Το οποίο είναι θετικό, για πρωτόλεια προσπάθεια το EP των Defision είναι επαρκές μουσικά και οι φίλοι του παλιακού heavy metal θα το συμπαθήσουν. Με τη λογική ότι θα ακολουθήσει στο μέλλον full length κυκλοφορία, ευελπιστώ η μπάντα να διορθώσει τις (υπαρκτές) ηχητικές αδυναμίες της και να επανέλθει με την ίδια συνθετική οπτική, η οποία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που σε κάνουν να την συμπαθήσεις. Θα σας παρακολουθώ.

685

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.