STRAIGHTLINE: “Act for a New Generation”

Με μεγάλη τιμή σας παρουσιάζω τη δουλειά των Straightline!! Το “Act..” είναι η προσωπική κατάθεση ψυχής, τεσσάρων ανήσυχων ψυχών, τεσσάρων συνάνθρωπων μας, οι οποίοι μέσω της μουσικής τους, κάνουν τη δική τους μικρή επανάσταση και φυσικά καλούν όσους μπορούν (και έχουν τα κότσια!) να συμπορευτούν στο πολεμικό αυτό κάλεσμα!

Αν και τ’ ακούσματα μου, είναι αρκετά μακριά από κάθε είδους punk, ή Oi punk στη περίπτωση μας, θα έλεγα πως έχω εντυπωσιαστεί από τη προσπάθεια τον Κώστα(vocals), Δημήτρη(guitars), Μάκη(bass), Σώτο(drums) αντίστοιχα! Τα φωνητικά είναι αρκετά straight, και το παίξιμο της μπάντας δεμένο! Οι στίχοι φυσικά είναι άκρως επαναστατικοί, με υπεύθυνο δημιουργό το Κώστα, και εκτός από τον αγγλικό στίχο, η μπάντα “παίζει” και με τον Ελληνικό(και καλά κάνει!), μιας και εκ των έντεκα κομματιών του Cd, τα τέσσερα μιλούν τη δική μας γλώσσα!

Οι Straightline έχουν εμφανές επιρροές από αρκετές μπάντες του είδους, όπως Screwdriver, Brutal Attack, Commando Skin. Η παραγωγή έχει γίνει στα Warcry Studios της Λάρισας και τολμώ να πω, ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ξένες δουλειές! Γενικότερα είναι ένας δίσκος που ακούγεται εύκολα μονορούφι, είναι γεμάτος ένταση και θα μπορούσε να είναι μουσικό χαλί σε παιχνίδια όπως το “God of War”, με τον Kratos να δέρνει ανελέητα! Δοκιμασμένο..!

Σε μια εποχή που τα πράγματα στη πατρίδα μας δεν πάνε και τόσο καλά, είναι φυσικό κι επόμενο rock/punk/metal μπάντες να κάνουν αυτό που επιτέλους γεννήθηκαν να κάνουν! Επανάσταση!! Check them!

Υ.Γ: “Για την αξιοπρεπή, την οργισμένη νεολαία, του παρόντος, μα προπαντός του μέλλοντος…”

Tracklist:
Walking the Straight Line
Alive
Bring Back Your Life
Freedom
Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη
Πέτα Ψηλά
Time to Bleed
Αιώνια Ζωντανοί
Europe song
Break the Rules
Η Επανάσταση μας


434