DEAD SHAPE FIGURE: “The Disease of St. Vitus”

Οι Φιλανδοί Dead Shape Figure μου αρέσουν! Μου αρέσουν πολύ για την ακρίβεια! Πρέπει να το δικαιολογήσω τώρα αυτό, ε; Λοιπόν, το album “The Disease of St. Vitus” εμπεριέχει όλα αυτά τα στοιχεία των The Haunted (πρωτίστως), Lamb of God και Withcery που όλοι αγαπάμε.

Σε σχέση βέβαια με τον προηγούμενο δίσκο τους (“The Grand Karoshi”) είναι ελαφρώς ηπιότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως τα “γκάζια” λείπουν. Απλώς υπάρχει περισσότερη μελωδία στα κομμάτια, με κάποια διάσπαρτα “καθαρά” φωνητικά. Γενικά οι Dead Shape Figure έχουν αυτήν τη σύγχρονη thrash αύρα που σε πιάνει από το σβέρκο και σε ταλανίζει για μέρες, και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές συνθέσεις, θεωρώ δύσκολο κάποιος να προσπεράσει το δίσκο, ελαφρά την καρδία. Τα riffs, για να το πω και πιο απλά, “σπέρνουν” ενώ τα φωνητικά “θερίζουν” και η πραγματικά εξαιρετική παραγωγή συντελεί σε μια κυκλοφορία που μου αρέσει εξ ολοκλήρου. Εννέα τραγούδια, συνολικής διάρκειας 44ων περίπου λεπτών, που τα ακούς και τα ξανακούς χωρίς ανάσα. Να πω και άλλα; Επειδή είναι πολύ πιθανό οι λάτρεις του πιο “κλασσικού” thrash να διαβάζουν ήδη με καχυποψία, να πω πως το ότι επειδή οι Dead Shape Figure έχουν βγάλει στη φόρα την αγάπη τους για τους The Haunted, δε σημαίνει πως δεν πίνουν νερό στο όνομα συγκροτημάτων όπως Slayer και Exodus. Φαίνεται άλλωστε και στον ήχο τους! Το “The Disease of St. Vitus” αξίζει πραγματικά την προσοχή σας. Τη δική μου την έχει ήδη και θα την έχει για καιρό!

423

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.