THE RECORD COMPANY: “Give It Back To You”

Σου αρέσει το αγνό bluesάτο rock κι έχεις απογοητευτεί από την εμπορική πλεύση των Black Keys;

Έχεις κουραστεί από τις λογής, εγχώριες και μη, κόπιες του γκρουβάτου ήχου που καθιέρωσαν οι White Stripes, ενώ θεωρείς τους All Them Witches πολύ heavy για τα γούστα σου; Πίνεις νερό στο όνομα των Royal Blood, αλλά παραείναι “σύγχρονοι” κι εσύ γουστάρεις πιο vintage καταστάσεις; Οι καλιφορνέζοι The Record Company θα γίνουν η νέα σου αγάπη.

Ύστερα από λογής EP, το group παρουσιάζει το ντεμπούτο του βάζοντας γυαλιά και κατεβάζοντας βρακιά, στους λογής superstars, δείχνοντας πως οι κοινωνοί της rock δεν είναι μονάχα όσοι ακούγονται στα ραδιόφωνα, αλλά κι όλοι εκείνοι που γρατζουνάνε τα όργανά τους σε υπόγεια στέκια και σε γκαράζ (στην προκειμένη και σε φάρμες). Μουσικά, “μαύροι” σαν τον BB King κι αλητήριοι όσο οι Stooges, με έναν Chris Vos να δίνει πνοή στον όρο “revival”.

Ακούγοντας το “Give It Back To You”, τηλεμεταφέρεσαι σε κάποιο κρυφό πάρτι που στη Νέα Ορλεάνη, με ιδρωμένα κορμιά να χορεύουν σε απόσταση αναπνοής, ή στη βεράντα μιας ξύλινης καλύβας στο Tennessee, να μασάς ταμπάκο κάτω από τον ήλιο.

Southern, rock n’ roll, rhythm n’ blues, φυσαρμόνικες και μια αίσθηση ανταλλαγής μουσικών υγρών μεταξύ John Lee Hooker και πρώιμων Rolling Stones. Αυτοί είναι οι The Record Company και καλά θα κάνετε να τους τσεκάρεις.

482

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.