OBSCURA: “Akróasis”

Πέντε χρόνια μετά από το εξαιρετικό “Omnivium”, οι Γερμανοί Progressive/ Technical Death metallers Obscura επιστρέφουν στο προσκήνιο με ακόμα έναν δίσκο με τίτλο “Akróasis”.

Μετά από τις πολλές αλλαγές διαφόρων μελών, έφτασε η ώρα για τους γερμανούς να ηχογραφήσουν έναν ακόμα καταπληκτικό δίσκο. Το άλμπουμ αυτό περιέχει μελωδίες που σε στέλνουν στο διάστημα με τα εκστατικά σόλο του να δεσπόζουν. Το “Akróasis” γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο για το λόγο ότι η μπάντα αποφάσισε να το ηχογραφήσει με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί στις περιοδείες του. Τι σημαίνει αυτό; Ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι πιο ρεαλιστικό, που να μην έχει καθόλου την επεξεργασία του στούντιο και να ακούγεται εξίσου καλά όπως στις συναυλίες. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν κι ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα, με τις διαστημικές μελωδίες τους να σε στέλνουν σε άλλους κόσμους και τα εκστασιακά σόλο να σε ταξιδεύουν μακριά.

Ακόμα μια ικανοποιητική δουλειά με τεχνικές κιθάρες και λογής όργανα να κλέβουν την παράσταση, όπως για παράδειγμα το βιολί που δεσπόζει στο “Ten Sephiroth”. Πλέον θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να ψηφίσουμε αν το “Akróasis” ή το “Omnivium” είναι καλύτερο. Πάντως οι fan του progressive/Τechnical Death θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι ακούγοντας αυτές τις όμορφες μουσικές.

484