NECRONOMICON: “Pathfinder… Between Heaven and Hell”

Σίγουρα, η αίγλη του παρελθόντος έχει μείνει ως ανάμνηση, θα έλεγα, για τους Necronomicon, οι οποίοι αποτελούσαν κι αποτελούν ακόμα την αφρόκρεμα της Γερμανικής Thrash Metal σκηνής.

Οι γερόλυκοι από το Lorrach της Γερμανίας, μετά την κοιλιά που έκαναν της δεκαετία ’94-’04, τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δραστήριοι κι έτσι πριν λίγοκαιρό έβγαλαν σε κυκλοφορία τον όγδοο κατά σειρά δίσκο τους υπό το όνομα “Pathfinder-Between Heaven and Hell”.

Σαφώς πιο ώριμοι συνθετικά και ηχητικά από τις εποχές των ”Necronomicon”, “Apocalyptic Nightmare” και “Escalation” αλλά λιγότερο αληθινοί και ρεαλιστές (true δηλαδή) από τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα.

Αρκετά σκοτεινός δίσκος το “Pathfinder” με πολλά τεχνικά περάσματα και progressive αλλαγές στην σύνθεση των κομματιών, σκαμπανεβάσματα στη ροή του ρυθμού και χωρίς κάποιο πιασάρικο κιθαριστικό παιχνίδισμα που θα σε κολλήσει στον τοίχο.

Γκάζια, δε λέω, έχει κι αρκετά μάλιστα αλλά το ύφος που εκπέμπουν φέρνει μια εντελώς industrial φάση στα αυτιά και ένα ψυχρό κλίμα που δεν σου βγάζει κανένα feeling.
Ο δίσκος είναι αρκετά παγωμένος και σε αυτό βοηθάει και η πολύ καλή παραγωγή του αλλά και το βόρειο ταπεραμέντο των Γερμανών αποδίδοντας ένα αυτό καθεαυτό Teutonic Thrash Metal χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια του αλλά και χωρίς να θυμίζει τίποτα από την παλιά καλή εποχή των Necronomicon.

514

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.