HOLLOW: “Modern Cathedral”/ “Architect of the Mind”

Έντεκα χρόνια απραξίας έχουν ήδη κλείσει οι Σουηδοί Hollow και ειλικρινά πιστεύω πως εάν συνέχιζαν, πιθανότατα να είχαν κάνει σπουδαία πράγματα στο χώρο της metal.

Ή έστω σπουδαιότερα από διάφορα άλλα σχήματα που εν έτει 2010 έχουν καταντήσει φαντάσματα του εαυτού τους. Το “Modern Cathedral” (1997) κυκλοφόρησε μια περίοδο όπου το power prog metal βρισκόταν σε φόρμα και οι επιρροές από Queensryche, Crimson Glory, Conception και Vicious Rumors προμήνυαν ένα λαμπρό μέλλον. Η ανοδική πορεία των Hollow συνεχίστηκε εξίσου καλά με το “Architect of the Mind” (1999) να δηλώνει ευθαρσώς πως η μπάντα δεν επρόκειτο για πυροτέχνημα. Να όμως που οι συγκυρίες ήθελαν τον Andreas Stoltz (φωνητικά, κιθάρες) να μένει μόνος του και τους Hollow να αναστέλλουν τα μουσικά καθήκοντά τους, μην έχοντας την ευκαιρία να γίνουν ευρύτερα γνωστοί. Πραγματικά κρίμα, όσο και εάν ακούγεται τετριμμένη αυτή η έκφραση! Η Metal Mind Productions αποφάσισε

Hollow_Architect-Of-The-Mind

λοιπόν να επανεκδώσει τα δύο αυτά άγνωστα διαμαντάκια σε ένα διπλό cd, digipack μορφής, με βελτιωμένο ήχο και τα original booklets. Bonus tracks δε χρειάζονται, μιας και τα album στέκονται χωρίς βοήθεια και είμαι σίγουρος πως οι fan του είδους θα πικραθούν μόλις συνειδητοποιήσουν το πόσο μεγάλοι θα μπορούσαν να είχαν γίνει οι Hollow. Πάντως από τον Andreas δε νομίζω πως πρέπει να περιμένουμε κάτι καινούριο σαν κυκλοφορία. Μια φορά στο τόσο, ανεβάζει κάποιες συνθέσεις στο myspace του (η τελευταία ονομάζεται “Descending” και είναι αφιερωμένη στον Midnight- ex Crimson Glory- που απεβίωσε το 2009). Η συγκεκριμένη έκδοση κρίνεται ως συλλεκτική, μιας και οι εν λόγω δουλειές του συγκροτήματος δεν είναι εύκολο να βρεθούν, ενώ η επανέκδοση και των δύο ανέρχεται σε 2000 μονάχα (αριθμημένες) κόπιες. Σπεύσατε και δε θα χάσετε.

Στέφανος Στεφανόπουλος

421