CHAOS ECHOES: “A Voiceless Ritual”, “Duo Experience/ Spectral Affinities”, “Parisian Sessions/ Rehearsal I”

Οι Γάλλοι Chaos Echoes πριν κάν χρόνο σχεδόν έβγαλαν το πρώτο τους άλμπουμ, κριτική του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αυτές οι τρείς επανακυκλοφορίες είναι ένα live album και τα demo και EP τους.

Η φάση είναι ίδια και υποδεέστερη με το άλμπουμ τους. Το drone κυριαρχεί, το metal στοιχείο είναι περιορισμένο και εξαφανισμένο, ακόμα περισσότερο από το “Transient”, τα σάπια drone/doom/black στοιχεία που έβαζαν γαρνιτούρα στο άλμπουμ τους εδώ είναι σχεδόν ανύπαρκτα και απλά έχουμε κάποια γρηγορούτσικα περάσματα αλλά πάντα σε πιο θορυβώδεις drone/ambient φάσεις.

Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο λόγο να αγοράσει κάποιος αυτές τις κυκλοφορίες αφού ακόμα και σαν drone δίσκος το “Transient” είναι σαφώς ανώτερο και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάζεις “ιστορικό αρχείο”, βγάλτε κάνα-δυο δισκάκια ακόμα και το ξανασυζητάμε. Αν η πρόσφατη κυκλοφορία τους σας άρεσε ρίξτε μια αυτιά, αλλά νομίζω θα συμφωνήσετε πως αυτές οι επανεκδόσεις δεν έχουν και πολύ νόημα αυτή τη στιγμή.

441

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.