DARK THE SUNS: “Life Eternal”

Είμαστε σοβαροί; Δέκα χρόνια ύπαρξης, μόλις τρία full length και μου θες και best-of;

Οι Dark the Suns μάλλον προσπαθούν να επανασυστηθούν στο ευρύ κοινό, με μια συλλογή που περιλαμβάνει τις δέκα καλύτερες συνθέσεις τους και οκ, σε πρώτη φάση δεν είναι άτοπη κίνηση, μιας και συναντώνται κάποια ωραία κομμάτια.

Από την άλλη βέβαια, ίσως να υπήρχε και λόγος που ουδέποτε κατάφεραν να γίνουν γνωστοί. Το μελωδικό τους dark/ goth metal, με τα πληκτράκια (Φιλανδοί γαρ), δεν φέρει κάποιο ίχνος πρωτοτυπίας, ακολουθώντας πολύ συγκεκριμένες πεπατημένες, κάτι που ναι μεν μπορεί να κάνει το σχήμα προσιτό στους λάτρεις του ήχου, αλλά συνάμα δύσκολα θα αποκτήσει πραγματικούς fan, μιας και τα τραγούδια είναι όμορφα για να παίζουν στο background. Τουτέστιν, περνούν απαρατήρητα αρκετά από δαύτα, κάτι που δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικό.

Εν ολίγοις, το  “Life Eternal” είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθει κάποιος του Dark the Suns, χωρίς όμως να σημαίνει πως έχει και πολλούς λόγους να το πράξει.

502

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.