ISAAK: “The Longer the Beard, The Harder the Sound”

Οι Gandhi’s Gunn άλλαξαν όνομα, αλλά (ευτυχώς) δεν άλλαξαν και ήχο!

Εκεί που όλοι στη Σουηδία παλεύουν να ενταχθούν στη 70s revival σκηνή, το εξ Ιταλίας κουαρτέτο μετονομάζεται σε Isaak, παραμένοντας καθόλα πιστό στον stoner ήχο του.

Για να είμαι πιο ακριβής, το “The Longer the Beard, The Harder the Sound” είχε κυκλοφορήσει πέρυσι ως δεύτερη δουλειά των Gandhi’s Gunn, απλά η νέα τους εταιρεία (Small Stone) αποφάσισε να το επανεκδώσει και να το “σπρώξει” εκ νέου, σε μεγαλύτερο κοινό. Με νέο mastering λοιπόν, συν ακόμα τέσσερα τραγούδια (μέσα στα οποία και οι διασκευές στα “Wrathchild” από Iron Maiden και “Fearless” από Pink Floyd), το “The Longer the Beard, The Harder the Sound” επανασυστήνεται και τυπικά αποτελεί το ντεμπούτο των Isaak.

Το ύφος τους πατάει πάνω σε μπάντες όπως Fu Manchu και Clutch, με τα φωνητικά του Hobo (aka Giacomo H. Boeddu) να θυμίζουν σε αρκετές στιγμές αυτά του Neil Fallon. Όλες οι συνθέσεις ξεχειλίζουν από όγκο και η μπασίλα του Maso (aka Massimo Perasso) είναι άκρως καλοδεχούμενη. Σίγουρα δε θα ακούσεις κάτι καινούργιο, αλλά οι Isaak προσφέρουν ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ξεδιψάσεις τις stoner ορέξεις σου.

Βαριά riff και κλασική stonerάδικη θεματολογία (έρημος, μπύρες, γκόμενες κτλ), σε ένα album που παρά τον καύσωνα, ανεβάζει και άλλο τη θερμοκρασία και ύστερα από μερικές ακροάσεις θα παροτρύνει τις τρίχες στο μούσι σου να μεγαλώσουν και άλλο!  

Βασικά και μόνο από τον τίτλο θα έπρεπε να είχες καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αγαπητέ αναγνώστη!

518

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.