ENDLESS RECOVERY: “Revel in Demise”

Λύσσα… κακιά!

Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί ο δεύτερος δίσκος από τους αρκετά δραστήριους αθηναίους Endless Recovery, οι οποίοι μέσα σε πέντε χρόνια έχουν 2 EP και πλέον 2 ολοκληρωμένες δουλειές.

“Revel in Demise” το όνομα αυτού και το συγκρότημα μας το πετάει στα μούτρα ως ένας άλλος Άγιος Βασίλης, παραμονές Χριστουγέννων κάνοντάς μας να ξεχάσουμε την ζεστασιά και την θαλπωρή του εορταστικού κλίματος.

Λύσσα κακιά, όπως είπα και στην αρχή και δικαιολογημένα πλέον, μετά από 2-3 ακροάσεις, προσπαθώ να συνεφέρω τα αυτιά μου και το σβέρκο μου από την λυσσαλέα Thrash επίθεση των Endless Recovery.

Παραδίδοντας μαθήματα Oldschool Thrash Metal ευρωπαϊκής νοοτροπίας το νέο τους δημιούργημα είναι ένας δίσκος φωτιά. Με απόλυτα φυσικό ήχο και χωρίς καμία τεχνολογική προσθήκη, το Thrash που αποδίδεται φέρνει στο νου τις ένδοξες εποχές των Sodom και των Kreator.

Τύμπανα ακραίου σφυροκοπήματος, δαιμονισμένων ταχυτήτων και τσαχπίνικων break πλαισιώνουν το φάσμα του ήχου τους και με πρωταγωνιστικό ρόλο τα γρήγορα και σχιζοφρενικά riff της lead κιθάρας, που ξυρίζουν και τσιρίζουν μέσα στο album, οδηγούν σε ένα ολοκαύτωμα. Η έτερη εξάχορδη κρατάει χαρακτήρα και πλαισιώνει άρτια στις δισολίες τη lead κιθάρα, το μπάσο βαράει ακράδαντα και πετάει τις πικάντικες πενιές του και τα φωνητικά πέρα για πέρα από τον κάτω κόσμο. Απόκοσμα, σατανικά, βοθρατζίδικα και με τσιρίδες καρφί από τον Άδη.

Αναμφίβολα το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μπορούν να μας κάνουν… και χωρίς κορδελίτσα… ασάλιωτο!

392

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.