SHOTGUNZ: “Based On a True Story”

Τσαμπουκαλεμένο groovy stoner από έλληνες, δεν αποτελεί πλέον έκπληξη εν έτει 2015.

Το ντεμπούτο των Shotgunz δε σφύζει από πρωτοτυπία και ομολογουμένως ακολουθεί μια συγκεκριμένη πεπατημένη, η οποία βασίζεται στα αργόσυρτα heavy stoner κομμάτια, κάτι που θεωρώ πως το πράττουν καλύτερα οι, συγγενικοί ηχητικά, Phase Reverse.

Αυτό που διαφοροποιεί το συγκρότημα είναι η έμφαση σε πιο νότιους ήχους που παραπέμπουν σε Black Label Society, αντί στους κλασικούς ψυχεδελικούς που υπηρετεί στο μεγαλύτερο βαθμό της η εγχώρια σκηνή. Τουτέστιν, είναι πιο αλήτικο και πιο μεταλιζέ στην παραγωγή.

Το “Based On a True Story” περιέχει πολύ καλά riff και ωραίες συνθέσεις, αλλά χάνει στο “δια ταύτα” λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού ήχου. Εν ολίγοις, λειτουργεί άψογα για το είδος, απλά είναι τόσο generic που αυτοπαγιδεύεται μέσα στα συγκεκριμένα όρια που επέλεξαν οι συντελεστές του και είναι κρίμα, γιατί, παρότι τίμιο από κάθε άποψη, περνάει απαρατήρητο, μιας και ο μέσος fan του εν λόγω ιδιώματος έχει πάμπολλες επιλογές στη θέση των Shotgunz.

Θα ήθελα περισσότερο ρίσκο στο επόμενο βήμα τους…

462

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.