Black Rainbows, Headquake (16/10/2015) AN Club

Είναι ένα ζόρικο βράδυ Παρασκευής, όπως με βεβαιώνει ο δαιμόνιος φωτογράφος μας Ανδρέας, καθώς το Σύνταγμα  για μία ακόμη φορά είναι κλειστό κάνοντας έτσι την μετακίνηση στο κέντρο δυσχερή. 

Παρόλα αυτά και τη χαμηλή προσέλευση, οι Αθηναίοι Headquake ανεβαίνουν στη σκηνή στις 22:30 περίπου για να ανοίξουν τη βραδιά. Είναι η πρώτη μου επαφή με την μπάντα, η οποία δείχνει αρκετά σταθερή και προβαρισμένη επί σκηνής. Ο ήχος προδίδει εμμονή με τους Sabbath και τους απογόνους αυτών, τουτέστιν Kyuss, QOTSA και τα τοιαύτα. Το rhythm section είναι σταθερό σα βράχος και ο κιθαρίστας της μπάντας είναι πολύ καλά διαβασμένος εναλλάσσοντας ρυθμικά riff και πεντατονικά solo με χαρακτηριστική άνεση , ξεκουράζοντας κατά διαστήματα και τον τραγουδιστή. Ένα καλό δείγμα σκληρού rock. Συν πόντοι για το t-shirt των Helmet.

Ακολουθούν κατά πόδας οι Ιταλοί headliners της βραδιάς, Black Rainbows, που ανεβαίνουν γύρω στη μία ώρα αργότερα υπό τον ήχο feedback και απόκοσμων παραμορφώσεων κιθάρας. Το τρίο ανοίγει το σετ του με ό,τι πιο δυνατό έχει στη μουσική φαρέτρα του, εκτελώντας το ένα βαρύ r’n’r κομμάτι μετά το άλλο. Προφανώς, ο Gabrielle Fiori και το ολιγομελές πλήρωμα του δεν παραμελεί πλήρως την ψυχεδελική προέκταση των πραγμάτων, αλλά σε συσχετισμό με την προηγούμενη εμφάνιση τους, απ’ όσο ακούω, σήμερα, προτιμούν το πιο ταχύ υλικό τους, σε σημείο, μάλιστα, που ο frontman αναγκάζεται να αλλάξει μια ταλαιπωρημένη χορδή επί σκηνής.

Η παρούσα minι tour αφορά την κυκλοφορία του νέου EP “Holy Moon” και μάλλον δραττόμενοι της ευκαιρίας οι BR φροντίζουν να αποτίσουν έναν καλό φόρο τιμής προς τα είδωλα τους Black Sabbath, Blue Cheer, Stooges και, όπως είναι επόμενο και λογικό, στους πατριάρχες καθετί παραμορφωμένου σε αυτόν τον πλανήτη, που ακούν στο όνομα MC5, και τους οποίους τίμησαν με μια τραβηγμένη, χρονικά και όχι παικτικά, εκτέλεση στο “Black to Comm”. Το live έληξε κατόπιν ενός σύντομου encore, με τον Gabrielle να ρωτάει ενθουσιασμένος “You want one more…?”, και, δυστυχώς, με την  προσέλευση να παραμένει χαμηλή. Καλύτερη τύχη την επόμενη φορά.

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

411