RANDOMWALK: “Absolution”

Οι RandomWalk μου ήταν παντελώς άγνωστοι μέχρι πρότινος, αλλά μετά την ακρόαση του “Absolution” είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσω και το ντεμπούτο τους, υπό το όνομα “Redemption”!

Και αυτό γιατί η μπάντα έχει μέλλον που προμηνύεται, από όλες τις απόψεις, ευοίωνο. Καταρχάς οι RandomWalk επιδίδονται σε dark metal, με έντονο το στοιχείο της θεατρικότητας στις ερμηνείες. Τα φωνητικά εναλλάσσονται από brutal σε καθαρά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα χορωδιακά μέρη όπως και female vocal πινελιές από τη Maya, γνωστή από τη συμμετοχή της στο “Theogonia” των Rotting Christ. Τα συμφωνικά περάσματα δίνουν και παίρνουν, οι ερμηνείες σε καθηλώνουν και η ατμόσφαιρα του δίσκου κινείται στα σωστά επίπεδα, χωρίς να υπερβάλλει. Κάθε κομμάτι φαντάζει σα μια μικρή ιστορία τρόμου και το σίγουρο είναι πως όλα έχουν κάτι να πουν! Σημαντικό δε, είναι το γεγονός πως το album αποτελείται από εξαιρετικές συνθέσεις οι οποίες ευτυχώς δεν κουράζουν, κάτι που είθισται στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Η θεατρικότητα στις ερμηνείες του frontman, Jean Baptiste, με συνεπήρε από το πρώτο κιόλας άκουσμα, ενώ κομμάτια όπως τα “The Light”, “Promises”, “Night in Gale” και “Evergreen” αποδεικνύουν πως οι RandomWalk είναι διατεθειμένοι να κάνουν καριέρα και ότι παίρνουν απολύτως στα σοβαρά την ευκαιρία που τους έχει δοθεί δισκογραφικά. Στο mastering έβαλε το χέρι του και ο Waldemar Sorychta, παραγωγός των Lacuna Coil, Moonspell, Sentenced, Tiamat και διάφορων άλλων, γεγονός που δεν αναφέρω τυχαία, μιας και το ηχητικό αποτέλεσμα του “Absolution” βρίσκει άμεσες και έμμεσες επιρροές από τις προαναφερθείσες μπάντες. Παρόλο λοιπόν που πριν βάλω τον εν λόγω δίσκο να παίξει, περίμενα κάτι βαρετό και τετριμμένο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, και πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιου επιπέδου καλλιτέχνες με όραμα και ουσία. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε: οι RandomWalk είναι ελληνικό συγκρότημα, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό, μιας και αν συνεχίσουν έτσι σύντομα θα απολαμβάνουν παγκόσμια αναγνώριση!


468

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.