DISTORTION TAMERS: “Suicide Nation” 7''

Τα επτάιντσα είναι συνυφασμένα με την garage rock κουλτούρα εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Οπότε μη σας φαίνεται περίεργο, όταν μια τέτοια μπάντα προτιμά αυτό το format σε σχέση με ένα CD EP που κάποια άλλη θα επέλεγε.

Αυτή η μικρή εισαγωγή, για να στρωθούμε στο άπλωμα της γνώμης μας (μου, βασικά) σε σχέση με τη νέα κυκλοφορία των Αθηναίων garagers Distortion Tamers.

Η πρώτη μου επαφή με την μπάντα ήταν πριν δύο χρόνια όταν “κριτίκαρα” το 12-ιντσο ΕΡ τους “Faith In You” (review), το οποίο λάτρεψα ιδιαιτέρως και ακόμα περισσότερο, τη φοβερή κομματάρα “Dirty Sun”.

Και πάλι με την ίδια σύνθεση (Kosta A.-Monk / Alex K. / Silver), οι Distorion Tamers συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο να μας θυμίζουν την αγάπη μας για αυτόν τον ήχο, με το “Suicide Nation” να ξεκινάει με μια όμορφη μελωδία ανοιχτών συγχορδιών, μια γερή μπασογραμμή και στακάτα τύμπανα, με την κιθάρα να σολάρει προς το τέλος του. Το “Where The Poison Heals” που συμπληρώνει το επτάιντσο είναι πιο κοντά στη λογική της μπαλάντας (δεν κλαίμε τη μοίρα μας όμως), πιο χαλαρό σε ταχύτητα και πιο Νότιο σε συναίσθημα και μαζί με το πρώτο, αφήνουν μια γλυκιά γεύση στον ακροατή, που θα ζητάει παραπάνω.

Κυκλοφορεί σε έκδοση 300 αντιτύπων, εκ των οποίων οι 100 σε αριθμημένη συλλεκτική μορφή έκπληξη και έγχρωμο βινύλιο από τις Anazitisi recordsκαι Athens Mood records.

Θα ανταποκριθείς εσύ στο κάλεσμα τους! Εσύ ρε συλλέκτη, ειδικά!

444

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.