SHADOW GALLERY LIVE (10/10/10)

Όταν η προσδοκία κάνει την αναμονή, αέναη ευφορία, τότε οι SHADOW GALLERY μπορούν και κάνουν ένα live να φαντάζει πραγματική εμπειρία. Μια απόφαση που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να γίνει αληθινή αλλά άξιζε τον κόπο.

Ένα όραμα και μια ελπίδα που μας ανέβασε στους ουρανούς χτες το βράδυ στις10/10/2010, πως μπορείς να ξεχάσεις αυτή την ημερομηνία. Με support σχήματα τους SILENT RAGE & MAPLERUN όπου οι δεύτεροι ήταν μαζί με τους SHADOW GALLERY σε όλο την European Tour, ζέσταναν και φανάτισαν το Ελληνικό κοινό. Η ώρα έφτασε και οι θρύλοι, SHADOW GALLERY μετά από την απίστευτη εισαγωγή με το “Bohemian Rhapsody”- QUEEN, τον χαμηλό φωτισμό και την γεμάτη αναμονή αίθουσα, μπήκαν σαν κεραυνοί μέσα και δεν άφησαν στην κυριολεξία ούτε ένα δευτερόλεπτο ευκαιρία ανάσας. Το “Stiletto in the sand” μας καρφώθηκε για τα καλά στην καρδιά, κάνοντας μας ακόμα πιο έντονο το συναίσθημα της μοναδικότητας αυτής της μέγιστης μπάντας. Το set list ακλούθησε ως εξής : “Stiletto In The Sand” “War For Sale” “Mystery” “Deeper Than Life” “Pain” “Destination Unknown” “Questions At Hand” “Ghost of a chance” “Digital Ghost Intro” “Strong” “The Andromeda Strain” “Crystalline Dream” “Haunted” Encore: “Room V” “Gold Dust“.

SHADOW GALLERY

O χώρος όμορφος και ο κόσμος πολύς παρά τους φόβους κάποιων για την λιγοστή παρουσία κοινού. Ο ήχος αρκετά ικανοποιητικός και όλα τελικά ήταν πολύ παραπάνω του προβλεπόμενου κάνοντας σίγουρα όλους εμάς που βρεθήκαμε εκεί να λέμε ότι: “ναι! Ήταν ένα από τα καλύτερα live που έχουμε δει και αισθανθεί ποτέ”. Η ενέργεια που διοχέτευσαν στο κοινό γύρισε μπούμερανκ με φωνές, ουρλιαχτά, τραγούδι ταυτόχρονα με την μπάντα, σε σημείο όπως μου ανέφερε ο BRENDT ALLMAN, πως υπήρχαν φορές που δεν άκουγε τι έπαιζε από τις φωνές του κοινού! Και με μεγάλη μου χαρά μόλις πριν λίγο διάβασα αναφορά του πως, “το Ελληνικό κοινό ήταν το πιο δυνατό και τρελό που έχει συναντήσει ποτέ. Παραληρούσαν σχεδόν 600 άτομα τραγουδώντας μαζί μας το “Crystalline Dream”. Νομίζω πως πρέπει να μετακομίσουμε μόνιμα στην Ελλάδα.” Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος πια και υπαρκτός. Ένα γεγονός που θα μας ακολουθεί για πολύ καιρό ακόμα. Το γεγονός που άργησε πολλά χρόνια αλλά εκμηδένισε την διαφορά μέσα σε ένα βράδυ. Την νύχτα αυτήν που έκανε τον MIKE BAKER να είναι μαζί μας και να τραγουδά μαζί μας. Σας ευχαριστούμε πολύ!”

I will be with the others
When the day breaks
As the earth shakes
I will be with the numbers
When the earth breaks
Open for you

κείμενο/photos: Ελένη Λιβεράκου

SHADOW GALLERY

PA110345

SHADOW GALLERY

439