TYRANNY: “Αeons in Tectonic Interment”

Τι στο διάολο ρε φούστη μου; Είπαμε μας αρέσει το funeral doom, αλλά αγαπημένε μου αρχισυντάκτα δύο κυκλοφορίες του ίδιου ιδιώματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ούτε γραφείο κηδειών δεν θα τις άντεχε, και ας το ζήτησα εγώ η μαλακισμένη (αυτοκριτική νο.1).

Ούφου λοιπόν, ξεκινώ…Οι Tyranny αγαπητά μου παιδιά, δημιουργήθηκαν το 2001 που αλλού, στην Φινλανδία βεβαίως βεβαίως. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει ένα EP το “Bleak Vistae”  το 2004 και ένα full length  (2005) το “Tides of Awakening”. Δέκα χρόνια αργότερα κυκλοφορούν από την Dark Descent Records τον τρίτο τους ολοκληρωμένο δίσκο υπό τον τίτλο “Αeons in Tectonic Interment”.

Tα πράγματα είναι πολύ απλά, τo “Aeons in Tectonic Interment” συνεχίζει μουσικά από εκεί που σταμάτησε δέκα χρόνια πριν το “Tides of Awakening”. Μην περιμένετε αλλαγές ή καινοτομίες λοιπόν, άλλωστε μιλάμε για ένα είδος του οποίου χαρακτηριστικό είναι οι πιο αργές από τον θάνατο συνθέσεις και η βαριά σαν μενίρ ατμόσφαιρα. Δυστυχώς η συγκεκριμένη κυκλοφορία  δεν διαθέτει αυτό το ένα κλικ παραπάνω που χρειάζεται, με αποτέλεσμα η ακρόαση να καταντάει βαρετή και μόνοτονη. Μόνο προς το τέλος του δίσκου με το “Bells of the Black Basilica” πάει κάτι να γίνει, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό για να σώσει την συνολική κατάσταση.

Σίγουρα ο δίσκος απευθύνεται κυρίως σε οπαδούς της φάσης. Ο μη – μυημένος δεν θα ξέρει από πού του ήρθε….

470