ELEPHANT RIDERS: “Supernova/ Challenger”

Ισπανία 2014. Τρεις φίλοι φτιάχνουν μπάντα και παίζουν δυνατό και καθαρό desertοποιημένο rock με πολλά ψήγματα Alice In Chains (κάτι σαν τους Ισπανούς Tracer ένα πράγμα) και κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “Supernova”.

Ένα χρόνο μετά, φέρνουν στα τύμπανα έναν συμπατριώτη μας ονόματι Δημήτρης Αγγελίδης και επανεκδίδουν το ντεμπούτο τους παρέα με ένα maxi single που περιέχει δύο κομμάτια επιπλέον.

Έχοντας στην κορυφή των επιρροών τους Kyuss και τα μετέπειτα δημιουργηθέντα σχήματα, ειδικά εκείνα στα οποία τραγουδούσε ο John Garcia, αλλά δίνοντας και ένα τσικ από τη σκληρή μεριά του grunge φέρνουν στα αυτιά σας ένα καλό, αν και όχι πρωτότυπο, άκουσμα.

Στο δεύτερο “Escape from Planet Earth” βάζουν στο μίξερ και λίγη από την ψυχεδέλεια των Monster Magnet και τη διαστημική βόλτα των Nebula και Dozer. Κατά τη διάρκεια του album, καταθέτουν όμορφες ιδέες υπό καλή παραγωγή και σίγουρα κάτι αρεστό στους “stoner” φίλους.

Καλές στιγμές τα “Unbreakable”, “Poor Lonely Joe”, “Broken Winged Crow” και “End of the road”, σε ένα σύνολο 53 λεπτών που σου κάνει καλή παρέα, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θα μείνει στο χρόνο.

Οι Αθηναίοι φίλοι του ήχου θα μπορέσουν να τους απολαύσουν ζωντανά και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα στο φετινό New Long Fest, το οποίο τους φιλοξενεί!

485

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.