BROUGHTON’S RULES: “Anechoic Horizon”

Είναι πολύ κρίμα που το “Anechoic Horizon” δεν κυκλοφόρησε τα χρόνια που οι Mogwai μεσουρανούσαν στην post σκηνή.

Μπορεί το post rock να μην έχει πεθάνει, περνάει όμως μια πολύ δύσκολη φάση και δη, η instrumental υφή του.

Οι Broughton’s Rules παρουσιάζουν έναν όμορφο και συνάμα ταξιδιάρικο δίσκο, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος από τους fan του είδους, αν και θεωρώ πως δε χαίρει τις δάφνες πρωτοτυπίας που θα αναζωογονούσε τον εν λόγω ήχο.

Ξεκινάει ιδιαίτερα δυναμικά (τηρουμένων των αναλογιών), αλλά από τη μέση και μετά χάνεται σε ιδέες και τερτίπια που έχουμε πολλάκις ξανακούσει. Και μπορεί το σύνολο να μην είναι διόλου άσχημο, από την άλλη, όταν έχεις κάποιες καλές ιδέες, δε χρειάζεται να τις τραβάς από τα μαλλιά προκειμένου να αυξήσεις τη διάρκεια. Προς το τέλος του, το album επανέρχεται, αλλά η κοιλιά έχει ήδη γίνει.

Αρκετά καλό σε γενικές γραμμές λοιπόν, αλλά σίγουρα όχι αυτό που θα ήλπιζε κάποιος για ένα είδος που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

432

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.