GREENLEAF: "Hear The Rivers"

Γνωστός και σεσημασμένος κιθαρωδός της σουηδικής heavy rock σκηνής, ο κύριος Tommi Holappa  έκανε όνομα ως ηγέτης των αείμνηστων Dozer και στην συνέχεια ιδρύοντας τους Greenleaf συνέχισε να προσφέρει όμορφη μουσική στους διψασμένους φίλους της rock.

Χρόνια ταλανίζονταν οι Greenleaf από αλλαγές σύνθεσης, ειδικά στη θέση του τραγουδιστή, ώσπου επιτέλους βρέθηκε η λύση Arvid Hallagård (“Trails & Passes” 2014 & “Rise above The Meadow” 2016) στα φωνητικά και αισίως βρισκόμαστε στην τρίτη τους δουλειά με εκείνον πίσω από το μικρόφωνο. Παράλληλα έχουμε και την δεύτερη δισκογραφική παρουσία του μπασίστα Hans Frölich, o οποίος έδεσε αμέσως με τον drummer Sebastian Olsson και παρουσίασαν σύντομα μια στιβαρή ρυθμική δυάδα στο προηγούμενο album.

Στην θέση του παραγωγού, παλιό μέλος των Greenleaf και Dozer, o άλλοτε τυμπανιστής Karl Daniel Lindén (Bloodbath, Crippled Black Phoenix μεταξύ άλλων), με τη βοήθεια του οποίου έχει γίνει τρομερή δουλειά στο έβδομο album των Σουηδών, “Hear The Rivers”.

Όσοι παρακολουθούν τους Greenleaf γνωρίζουν τι να περιμένουν, στους υπόλοιπους να πούμε πως προσεγγίζουν το blues rock των 70s με έναν τρόπο παρόμοιο με εκείνον των QOTSA στις αρχές, με την ψυχεδέλεια να κοντράρει συνεχώς την γκρούβα και με επίκεντρο την κιθαριστική μαεστρία του Tommi. H φωνή του Arvid έχει γίνει πραγματικά ένα με τη μουσική των Greenleaf και σωστά τοποθετημένη στη μίξη, ακούγεται σαν έναν κομμάτι του παζλ που αυτοσυμπληρώθηκε.

Το εναρκτήριο “Let It Out” με τα δυναμικά τύμπανα και το γάργαρο, σαν το ποτάμι του εξωφύλλου, riff είναι το ιδανικότερο για να σε βάλει στο κλίμα και από κει και έπειτα κάθε φορά που θα ακούς το “Hear The Rivers” θα ανακαλύπτεις και κάποιο ακόμη όμορφο τραγούδι. 

Μπορεί να μην ηχογράφησαν κάποιο αριστούργημα, αλλά ομολογουμένως ο πήχης ολοένα ψηλώνει με κάθε τους κυκλοφορία και το “Hear The Rivers” είναι σωστά μελετημένο από όλες τις απόψεις. 

Heavy rockers θα το λατρέψετε και εγώ ελπίζω να τους ξαναδούμε ζωντανά στην Ελλάδα.

Highlights: “Sweet is the Sound”, “Good Ol’ Goat”, “The Rumble and the Weight”, “We Are The Pawns”, “The Rivers Lullaby”

471

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.