INSECT ARK: “Portal/ Well”

Η Dana Schechter είναι μια πολυοργανίστρια, περισσότερο γνωστή για τη δουλειά που κάνει εκτός προσκηνίου.

Καθότι ανήσυχο πνεύμα, αποφασίζει να κυκλοφορήσει μια solo δουλειά, κάνοντας έτσι ένα διάλειμμα από τους Gifthorse, παρουσιάζοντας ξανά το ινστρουμενταλιστικό μουσικό προσωπείο της υπό ένα πιο doomοειδές και πειραματικό πρίσμα.

Παρότι οι Insect Ark ξεκίνησαν ως one-(wo)man band, στις αρχές του 2015 προστέθηκε κι ο drummer Ashley Spungin των Taurus, προσδίδοντας μια πιο “αληθινή” χροιά με το παίξιμό του, μιας και τα synthesizer της Schechter, εύλογα, είχαν έναν πιο στείρο προσανατολισμό.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, αλλά για λίγους. Λούπες, εφεδάκια, ψυχεδέλεια και γενικά ένα σύνολο που πιο πολύ απευθύνεται στους λάτρεις του experimental doom.

Κάργα σκοτεινό, με την Schechter να διαχειρίζεται πολύ σωστά την ατμόσφαιρα που προσπαθεί να προβάλλει, αποφεύγοντας τις μονότονες συνθέσεις. Σαουντρακικό από τη φύση του λοιπόν, το “Portal/ Well” ενδείκνυται για πράες καταστάσεις, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν έχει πολλά να πει, ενώ θεωρώ πως live, οι Insect Ark θα είναι άκρως εντυπωσιακοί, ειδικά αν παίξουν με τους Omega Monolith.

429

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.