SVARTA: “Sepultus”

Πριν πολλά χρόνια, ίσως και να γούσταρα τους σουηδούς Svarta.

Όταν όμως, ύστερα από τόσα και τόσα black metal σχήματα, η μη-εξέλιξη και η εμμονή στο oldschool, καθ’ αυτόν τον τρόπο, με αφήνει αδιάφορο.

Το “Sepultus” είναι καταιγιστικό, βαβουράδικο και συνάμα αρκετά αδιάφορο, μιας και πέραν της “ελάτε-να-τα-σπάσουμε-όλα” διάθεσης των μελών, σε συνδυασμό με την “τώρα-χαλαρώνουμε-για-δυο-λεπτά” μόδα που έχει έρθει στην επιφάνεια με το post black, το σχήμα περισσότερο μοιάζει να υπερπροσπαθεί, βαδίζοντας σε μανιέρες που ακόμη και οι Darkthrone θα βαριόντουσαν να πατήσουν ξανά πάνω.

Ασχολίαστη η επιλογή ερμηνείας στα σουηδικά, μιας και ελέω φωνητικών, δε φαίνεται κάποια διαφορά.

Με λίγα λόγια, το “Sepultus” είναι μια κυκλοφορία στην οποία ο ακροατής προσμένει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις “χαλαρές” στιγμές, με τις εντονότερες να αποτελούν περιττό βάσανο για το εξοικειωμένο με το είδος, αυτί. 

461

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.