THE WRETCHED END: "Ominous"

Οι The Wretched End είναι ένα νέο συγκρότημα, με μέλη όμως που έχουν αρκετά μεγάλη ιστορία στο χώρο του, κυρίως, Black Metal. Στην κιθάρα έχουμε τον Samoth (Emperor/ Zyklon), στα τύμπανα τον Nils Fjellström (Dark Funeral, In Battle, Aeon) ενώ στο μπάσο και στα φωνητικά είναι ο Cosmo (Mindgrinder).

Μουσικά τα 11 τραγούδια (δε λαμβάνω υπόψη μου το intro) του “Ominous” κινούνται από old-school μέχρι πιο μοντέρνο Death / Thrash Metal ήχο με αρκετό groove, ενώ δε λείπουν και κάποια Black Metal στοιχεία, αλλά αυτά αποτελούν τη μειοψηφία.

Ποικιλία δεν υπάρχει μόνο στα μουσικά είδη που αναμιγνύουν οι The Wretched End, αλλά και στις ταχύτητες των συνθέσεων. Αν και κατά κύριο λόγο τα τραγούδια είναι γρήγορα δε λείπουν και τα πιο mid-tempo, τα οποία ούτως ή άλλως είναι ιδανικά για όποιον θέλει να προσθέσει groove στη μουσική του.

Αν και οι The Wretched End δεν είναι η, μουσική, συνέχεια του προηγούμενου συγκροτήματος του Samoth, εντούτοις οι Zyklon είναι ένα πολύ καλό σημείο αναφοράς για να αντιληφθεί κάποιος το τι είδους μουσική παίζει το συγκρότημα.

Από εκεί και πέρα ακούγοντας το “Ominous” θα βρει κανείς επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Slayer (κυρίως σε κάποια riffs) αλλά και από Machine Head (ακούστε για παράδειγμα τις κιθάρες προς το τέλος του “The Armageddonist”.

Αυτό που δεν κάνει καμία εντύπωση είναι το πόσο δεμένο συγκρότημα ακούγονται οι The Wretched End. Και δεν κάνει εντύπωση διότι, όπως είπαμε, πρόκειται για έμπειρους μουσικούς με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη τους. Το αντίθετο θα έπρεπε να μας εκπλήξει.

Το μόνο αρνητικό σημείο του δίσκου είναι ότι αν τον ακούσεις αποσπασματικά δύσκολα θα βρεις κάτι που να σε ενοχλεί ενώ αν τον ακούσεις ολόκληρο, από τη μέση περίπου και μετά τα κομμάτια κάπου αρχίζουν να κουράζουν. Βέβαια αυτή είναι η άποψη ενός όχι και τόσο fan του είδους.

Σε κάθε περίπτωση το “Ominous” δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους οπαδούς των μουσικών που απαρτίζουν το συγκρότημα, αλλά και σε όσους ψάχνουν για κάτι νέο και ενδιαφέρον στο χώρο του Death / Thrash.

Δημήτρης Καρβούνης

489