BLIZZEN: “Time Machine” EP

Μας έρχονται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το Hessen, τα πνευματικά παιδιά της High Roller Records, Blizzen, ντεμπουτάροντας με το mini LP που ακούει στο όνομα “Time Machine”.

Θα μπω κατευθείαν στο δισκάκι καθώς τα τυπάκια με επιρροές από το κλασικό Heavy Metal των 80’s κινούνται στον πλέον μοδάτο χώρο του New Wave of Traditional Heavy Metal.
Δερμάτινα, καρφιά, κολλητά παντελόνια, μπύρες και αλητείες είναι το βασικό συναίσθημα που κυριαρχεί στον δίσκο δίνοντας του άρωμα από την χρυσή δεκαετία του Μέταλ.

Πέντε κομμάτια με σούπερ παραγωγή, ωραίες μελωδίες, καθαρά φωνητικά, ρομαντισμό εποχής και ενέργεια που προσφέρει έναν πρησμένο σβέρκο.Ωραία όλα αυτά αλλά κρύβεται ένα τεράστιο “αλλά” πίσω από αυτόν τον δίσκο.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στον ήχο τους και στο παίξιμο τους, ούτε στα κουρδίσματα,  ούτε στα φωνητικά.Υπάρχουν τόσες μπάντες πλέον όπως οι Enforcer, Hitten, Skull Fist, Air Raid, Night και Stallion που θα θεωρήσω τους Blizzen άλλη μια μπάντα της σειράς.

Παρότι ωραίο το δισκάκι που έβγαλαν, το θεωρώ αναμάσημα…

533

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.