SONIC JESUS: “Neither Virtue Nor Anger”

Τέτοιο εξώφυλλο μόνο κάτι αρτιστίκ μπορεί να συνοδεύει!

Οι Sonic Jesus ήταν για το συντάκτη ταύτης της κριτικής ένας γρίφος. Αλλά μόλις έπαιξαν τα πρώτα τραγούδια, κατάλαβα πως πρόκειται για κάτι όμορφο, με θεμέλια παλιού ψυχεδελικού rock.

Μετά από ένα ομώνυμο ΕΡ το 2012, διάφορες συμμετοχές σε συλλογές και ένα spilt single με τους The Black Angels, έφτασε η μεγάλη ώρα να δοκιμάσουν την τύχη τους σε κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Το 6-λεπτο “Locomotive” που σφυρίζει την έναρξη του “Neither Virtue Nor Anger” είναι ένας συνδυασμός ψυχεδελικού Velvet Underground ήχου, kraut χρωματισμών και νεο-ποστροκιάς. Όλα αυτά περνούν από ένα 80s New wave/post punk φίλτρο και αυτό όλο είναι οι Sonic Jesus.

Καταφέρνουν να φέρουν ισόποσα τις επιρροές τους και να παρουσιάσουν μια συνοχή στο όλο τους πόνημα που τους καθιστά εξαρχής συμπαθέστατους.

Λίγο η ελεκτρογοτθική ατμόσφαιρα τραγουδιών σαν το “Triumph”, η σκληρή ψυχεδέλεια του “Reich”, η γκαραζοσιξτίλα του “Sweet Suicide”, η μαστουρωμένη ενέργεια των Doors στο “Lost Reprise” και η γενική εναλλαγή αυτών των ήχων καθ’ όλα αυτά τα 90 λεπτά τους βάζουν γερά στο παιχνίδι της νεο-ψυχεδέλειας.

Επενδύετε άφοβα, αν σας αρέσουν οι Black Angels, Dead Meadow, Suns of Thyme και παρόμοια συγκροτήματα και πάτε να τους δείτε την Πέμπτη 23 Απριλίου στο An Club!

541

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.