HERETIC: “Alive Under Satan” EP

Νέα κυκλοφορία για τους Ολλανδούς Black n’ Rollers Heretic, οι οποίοι μέχρι στιγμής έπαιζαν β’ κατηγορία στο ιδίωμα τους αλλά από ότι φαίνεται αποφάσισαν να κάνουν νέα (τρίτη;) αρχή χρησιμοποιώντας το νέο αυτό EP για να εγκαινιάσουν τη νέα τους σύνθεση.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά πρώτη μου ένσταση είναι γιατί η νέα κυκλοφορία να έχει μόνο ένα νέο κομμάτι και τα υπόλοιπα 7 να είναι ξαναηχογραφημένα κομμάτια από το άλμπουμ του 2009 “Gods over humans,Slaves under Satan”. Εντάξει, θέλετε να αναδείξετε το νέο, πιο δεμένο και ογκώδη ομολογουμένως, ήχο σας. Γράψτε κανένα ακόμα τραγουδάκι, μόνο ένα καινούργιο ρε φτηνιάρηδες;

Στο ψητό τώρα, το νέο κομμάτι ονόματι “Berzerker” (Would you like to smoke some pot, Berserker, My love for you is ticking clock, Berserker, Would you like to suck my cock, Berserker! Όχι δεν είναι αυτό, αλλά πόσο θα γάμαγε!) είναι τουλάχιστον 2 σκαλοπάτια πάνω ποιοτικά από τα παλιότερα, στο γνωστό καυλωτικό crust/thrash n roll στιλάκι των υπέρτατων Gehennah (the original decibel rebels) και των αδικοχαμένων Genocide Superstars. Γενικά στο δίσκο το black στο black n’ roll δεν κατάλαβα που βρίσκεται, εκτός αν εννοείς τους Venom και τους στίχους για Σατανάδες και αλυσοπρίονα. Τα υπόλοιπα κομμάτια σκαμπανεβάζουν σε συνθετική ποιότητα, με τα πιο αλήτικα thrash φάση να υπερτερούν φανερά των πιο αργών groovy κομματιών και των λιγοστών απόπειρών η να φάση να γυρίσει σε Misfits όπως το “The devil, my savior” που κλείνει το δίσκο.

Εν κατακλείδι το “Alive under Satan” χωρίς να είναι κακό σαν άκουσμα, είναι μια ψιλοανούσια κυκλοφορία, θα μπορούσαν κάλλιστα οι Heretic να γράφανε 4-5 καινούργια κομμάτια αντάξια του “Berzerker” και να βγάζανε ένα 7άρι που θα ξέσκιζε αντί για αυτό το αναμάσημα. Εγώ πάντως θα περιμένω το νέο υλικό από τη νέα βελτιωμένη σύνθεση σαμπουάν που δημιουργήσανε γιατί έχει πολλές προοπτικές, αυτό το EP όμως δυστυχώς θα το αγνοήσω.

511

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.