KEVLAR BIKINI: “Hi – Fi Or Die”

Ομολογώ ότι δεν είχα ξανασυναντήσει τον όρο rockabilly-core ως “ταμπέλα” μουσικού ύφους, αλλά ακούγοντας τους Κροάτες Kevlar Bikini βλέπω αρκετούς λόγους να αμφισβητήσω τον αυτοπροσδιορισμό τους. Τουλάχιστον ως προς το core.

Ουσιαστικά στο “Hi – Fi Or Die” θα συναντήσεις σχετικά μέτριο, γκαζωμένο μεν pop-punk, με επιρροές από The Cramps, Clash, Cure και συναφή, λίγο πιο αγριεμένο, 80’s νοοτροπίας (μου ήρθε στο νου ο Κωνσταντίνος Τζούμας στη “Γλυκιά Συμμορία”) και με παρακμιακή αίσθηση.

Έχει κάποιες καλές στιγμές, όπως το bar friendly “Human Spittoon”, εκτελεστικά, μη έχοντας και ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις, δεν υπάρχει κάποιο εμφανές ψεγάδι εκτός από την επιτηδευμένη punk “λαμαρινιά” και σε κάποιους που τους αρέσει να διασκεδάζουν the Alekos Tzanetakos / Kostas Voutsas way, σε απόμαχους πάνκηδες ή σε λάτρεις της glam παρακμής, ίσως και να έχει να προσφέρει. Ο υπογράφων, λίγο – πολύ, δεν τα έχει και σε πολύ εκτίμηση κάτι τέτοια, παρά το όντως ψαρωτικό (και καράthrash να προσθέσω) εξώφυλλο.

444

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.