GAME OVER: “For Humanity”

Αυτή η επανακυκλοφορία αφορά το πρώτο album των Ιταλών thrashers Game Over, οι οποίοι μας απασχόλησαν το προηγούμενο καλοκαίρι με το έξοχο “Burst Into The Quiet” (review) album τους και τώρα το επανακυκλοφορούν μαζί με bonus live εκτελέσεις κομματιών από τα δυο αυτά full length τους.

Ηχητικά φαίνεται η λατρεία της μπάντας για τους Metallica της “Kill ’em All” / “Ride the Lightning” περιόδου, με πολλά heavy στοιχεία από Exciter και παλιούς και σύγχρονους Overkill, μια τάση η οποία εξελίχθηκε και στη συνέχεια.

Εν ολίγοις αυτό που θα ακούσει ο φίλος του ιδιώματος, είναι ένα σύνολο από πολύ καλά κομμάτια μέσα στα οποία οι, εμφανώς heavy καταβολών, κιθαρίστες παράγουν πολύ έξυπνα, κεφάτα riff, συνοδεία των όμορφων, καθαρών αλλά και πολύ δυναμικών φωνητικών. Γρήγοροι ρυθμοί, παραπομπές στο τιμημένο U.S. Power των Metal Church και Vicious Rumors, λεπτομερής και καθαρός ήχος και τελικά ένα αξιολογότατο debut από μια μπάντα που πιστεύω ότι έχει να δώσει κι άλλα καλά στοιχεία στο μέλλον.

Έχοντας έναν αέρα άνεσης σ’ αυτά που επιχειρούν, όντας καλοί μουσικοί, οι Game Over ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόροι από το ξεκίνημά τους και για τους οπαδούς του εκλεπτυσμένου και τεχνικού thrash τα “Dawn of the Dead”, “Bleeding Green”, “Tapa Tupa Or Die” καθώς και οι live εκτελέσεις, αποδεικνύουν ότι το “For Humanity” είναι ένα πολύ όμορφο άκουσμα που αξίζει να δοκιμάσουν τ’ αυτιά τους και ότι η μπάντα αυτή, έχει αν μη τι άλλο ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

416

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.