OUTTRIGGER: “The Last of Us”

Άσε μας βρε παππού, εγώ δε θα γίνω “τρου”!

Όταν οι συμμαθητές Timmy Andersson και Simon Peyron ξεκίνησαν τους Outtrigger, πιθανότατα να μην τους πέρναγε από το μυαλό πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια το, πλέον πενταμελές, σχήμα θα διακρινόταν σε λογής εγχώριους διαγωνισμούς και θα είχε τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει στη μοντέρνα μουσική σκηνή.

Με το ένα πόδι στη σύγχρονη alternative σκηνή και με το άλλο στο μελωδικό metalcore, οι Outtrigger ακούγονται φρέσκοι και εμφανώς μη-ταλαιπωρημένοι από τα δίχτυα της μουσικής βιομηχανίας, απαλλαγμένοι από ενδεχόμενα “πρέπει” και “μη”. Και πιστέψτε με, για ντεμπούτο, το “The Last of Us” κοιτάει κατάματα πολλά γεροντοπαλίκαρα που κατακλύζουν την αγορά με αχρείαστα και επιτηδευμένα δύσπεπτα δισκάκια.

Κύριο στοιχείο του σουηδικού κουιντέτου είναι τα catchy τραγούδια που διαθέτουν περίσσεια ενέργεια, δίχως όμως να προσπαθούν να γίνουν υπερβολικά τεχνικοί ή να ενστερνίζονται τα χούγια της post alternative σκηνής, είτε αυτό αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα είτε (ευτυχώς) τις άθλιες στιλιστικές επιλογές.

Πολύ καλά τα “Superman Is Dead”, “Word of Fire”, “Echo”, “Awaken”, “One With the Pain” και “The Last of Us”. Και όταν ξεχωρίζεις έξι τραγούδια μέσα από ένα σύνολο δέκα κομματιών, τότε προφανώς οι Outtrigger κάνουν κάτι καλά!

514

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.