ATRIARCH: “An Unending Pathway”

Ενδιαφέρουσα περίπτωση τούτοι οι Αμερικάνοι.

Η πρώτη επαφή που είχα μαζί τους ήταν μέσα από αυτήν εδώ την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά τους “An Unending Pathway”, με την Relapse Records πλέον στο πλευρό τους.

Και τώρα εσύ θα με ρωτήσεις πολύ σωστά τι ακριβώς παίζουν. Νομίζω ο πιο αρμόδιος να σου απαντήσει σε αυτό… είσαι εσύ. Γιατί μέσα από την μουσική τους ο καθένας μπορεί να ξεχωρίσει πολλά είδη. Θα ακούσεις πολλές doom παραπομπές, κάποια πιο death περάσματα, θα ψυχανεμιστείς και μια punk αισθητική, όλα αυτά όμως μέσα στα γνώριμα για το σχήμα ψυχεδελικά black rock πλαίσια. Οι ταχύτητες κινούνται κατά κύριο λόγο σε χαμηλούς ρυθμούς και υπάρχει ποικιλία όσον αφορά τα φωνητικά πότε πιο aggressive και πότε πιο τελετουργικά. Εφτά συνθέσεις είναι αρκετές για να σε βάλουν στο κλίμα αυτής της τελετής με τα “Collapse”, “Bereavement” και “Rot” να αποτελούν τα ξέφωτα αυτού του ατελείωτου μονοπατιού.

Αν ψάχνεις κάτι ξεχωριστό που να συνδυάζει στοιχεία από μπάντες όπως Neurosis, Eyehategod, Sisters of Mercy και Swans νομίζω πως οι Atriarch είναι η ιδανική λύση. Και το “An Unending Pathway” θα αποτελέσει must have για την συλλογή σου.

507