Rock you to Hell Festival II– Warm up Show (06/11/2014) Κύτταρο Club

Το Rock you to Hell festival επέστρεψε για την δεύτερη διοργάνωση του στο Κύτταρο.

Μέσα σε δύο ημέρες, περισσότερες από δέκα μπάντες ξεσήκωσαν τον κόσμο που παρευρέθηκε στο club και σχεδόν διασφάλισε την τρίτη του διεξαγωγή. Πριν όμως από το main event… το warm up show.

Μετά από μια απρόβλεπτη καθυστέρηση, η έναρξη δόθηκε με τους Warwolf. Το νεαρό συγκρότημα από την Λάρισα εμφανίστηκε μπροστά σε ένα αρκετά μεγάλο κοινό, που όμως δεν πλησίαζε ακόμα στο να γεμίσει το club. Η ημέρα της συναυλίας αυτής ήταν και η ημέρα κυκλοφορίας του ντεμπούτου τους με την ονομασία “The Great Crusade”, οπότε και κυριάρχησε στις επιλογές της μπάντας για το setlist της. Κλασσικό γρήγορο heavy metal με σχετικά καλό ήχο και αρκετά περιθώρια προόδου.

Warwolf setlist
The Great Crusade
Breaking Free
Marching Through The Dark
Metal Heart (Accept cover)
Blizzard Of Thoughts
Lonewolf
Don’t Pull The Trigger
Power Of The Night (Savatage)

Οι Ultimate Sin εμφανίστηκαν λίγο μετά σε μια μάλλον επεισοδιακή φάση γι’ αυτούς. Τεχνικά προβλήματα τους ανάγκασαν να διακόψουν νωρίτερα του προβλεπόμενου, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να μεταδώσουν στο κοινό τον δικό τους ρυθμό σαν Ozzy Osbourne tribute band.

Ultimate Sin setlist
War Pigs
Over The Mountain
Miracle Man
Fairies Wear Boots
Mama I’m Coming Home
Crazy Train
Bark At The Moon
No More Tears
Children Of The Grave

Τα λόγια για τους Maidenance είναι μάλλον περιττά. Ακόμα μια tribute μπάντα, όπως μπορεί σχετικά εύκολα κανείς να κρίνει, για τους Iron Maiden. Τα τελευταία χρόνια τραβάνε αρκετό κόσμο στις live εμφανίσεις τους και το ένθερμο κοινό τους ήταν εκεί και στο νεότερο show τους. Με πολύ καλό ήχο και δυνατές διαθέσεις, οι Maidenance κατάφεραν να παρασύρουν το κοινό τους ήχους του αγαπημένου συγκροτήματος τόσο των πρώτων, όσο και των δεύτερων. Η πρόοδος αυτής της μπάντας είναι συνεχής και οι εμφανίσεις της προκύπτουν όλο και καλύτερες.

Maidenance setlist
Total Eclipse
Purgatory
To Tame A Land
2 Minutes to Midnight
Sea of Madness
Stranger in a Strange Land
The Clairvoyant
Alexander the Great
22 Acacia Avenue

Οι μυστήριοι special guests του warm up show του φετινού Rock you to Hell festival δεν ήταν άλλοι από τους Erase. Η πενταμελής heavy metal μπάντα της Αθήνας ξέκλεψε για λίγο τον χρόνο των ανακοινωμένων ονομάτων της διοργάνωσης για να παρουσιάσει με σίγουρο αέρα κομμάτια από το demo της και το νέο της EP. Οι συνθέσεις τους βρήκαν καλή ανταπόκριση από το κοινό, αφού ο κόσμος που τον παρακολούθησε έδειξε τον ενθουσιασμό που άξιζε.

Επιστροφή στο Iron Maiden theme που κυριάρχησε το βράδυ του warm up show με τους Clairvoyants. Το πρόγραμμα ήθελε την μπάντα να εμφανίζεται στο πλευρό του Dennis Stratton, όμως πριν γίνει αυτό υπήρξε το δικό τους ξεχωριστό setlist με εννέα συνθέσεις που ζέσταναν το κοινό και το ετοίμασαν για το main event.

Ο Dennis Stratton λοιπόν ακολούθησε τους Clairvoyants στην σκηνή λίγη ώρα μετά. Αν και δεν υπήρξε η live εκτέλεση ολόκληρου του ντεμπούτου των Iron Maiden όπως περίμεναν οι περισσότεροι, η καυτή ομάδα της σκηνής του club έδωσε τα πάντα με αποτέλεσμα ένα αβίαστα εξαιρετικό live. Η χωρητικότητα του venue δεν δοκιμάστηκε, όμως η προσέλευση ήταν ικανοποιητική δεδομένου της warm up φύσης του event καθώς και της ημέρας (Πέμπτη).

Clairvoyants setlist (χωρίς τον Stratton)
The Wicker Man
Flight of Icarus
The Trooper
Wasted Years
No Need to Surrender
Hallowed Βe Τhy Name
The Number of the Beast
Run to the Hills

Clairvoyants setlist (με τον Stratton)
Prowler
Wrathchild
Killers
Transylvania
Remember Tomorrow
Phantom of the Opera
Iron Maiden
Running Free

Photos: Χριστίνα Αλώση

430