ACEPTIC GOITRE: “The Graduation Frenzy”

ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ!

Δεν ξέρω πως αλλιώς να εκφραστώ αυτή τη στιγμή. Όταν η φάση αφορά ατόφιο guttural slamming brutal death metal (τα πάντα όλα μιλάμε) και δη από ελληνική μπαντάρα τα λόγια μου στερεύουν και το σαγόνι μου χτυπάει τρίτο υπόγειο.

Οι Aceptic Goitre, ένα διμελές σχήμα που αποτελείται από τους Teddy στα καταπληκτικά  φωνητικά (πρώην frontman των Abnormal Inhumane) και Χρήστο σε όλα τα υπόλοιπα (!!!) (κιθάρα και φωνή στους Incineration), κάνουν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο με το ισοπεδωτικό “The Graduation Frenzy” και η… παρανοΪκή αποφοίτηση είναι πλέον γεγονός. Ένα τέρμα αντιπροσωπευτικό άλμπουμ του είδους που περιέχει οτι ακριβώς γουστάρουμε από αυτή τη μουσική. Τα πολυαγαπημένα και ανατριχιαστικά samples, blastbeats που σε καρφώνουν σαν απανωτές μαχαιριές, growls και pig squeals στην τελειότητα τους, riff και “στριγκλίσματα” από τις κιθάρες που σε πιάνουν από τον λαιμό και μια παραγωγή που σε ταυτίζει με την cultίλα των 80s/90s ταινιών τρόμου.

Δέκα κομματάρες που δεν σου αφήνουν περιθώρια για διακρίσεις μεταξύ τους και με τους απαραίτητους τίτλους να προμηνύουν την συνέχεια. “Sleepaway Camp”, “Puzzle Mother”, “Profondo Rosso”, “Honeymoon Hatchet” και το ομότιτλο είναι μερικές προτάσεις αν θες από κάπου να ξεκινήσεις. Απλά το βάζεις και το αφήνεις να παίζει ξανά και ξανά και ξανά. Είναι και αυτό το εξώφυλλο που δεν μπορείς να του αντισταθείς με τίποτα.

Οι Aceptic Goitre με το “The Graduation Frenzy” βάζουν με τεράστια γράμματα υποψηφιότητα για μια από τις κορυφαίες φετινές κυκλοφορίες του slamming brutal death metal ήχου σε διεθνές επίπεδο και μαζί με τις τελευταίες δουλειές των Soulskinner, Mass Infection, Dead Congregation και Carnal Redemption εκτοξεύουν την ελληνική death metal σκηνή ακόμα πιο ψηλά και συνεχίζουν ακάθεκτοι και με τσαμπουκά την πορεία τους στον παγκόσμιο χάρτη του ακραίου ήχου. Και έπεται συνέχεια…

478