BLACK VEIL BRIDES: “Black Veil Brides IV”

Οι νέοι ήρωες του mainstream, οι modern metallers από το Los Angeles, Black Veil Brides, συνεχίζουν με κεκτημένη ταχύτητα από το περσινό “Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones”, κυκλοφορώντας το τέταρτο album τους μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια κι έχοντας ήδη την εμπορική καταξίωση καπαρωμένη στην τεράστια αγορά των U.S, μετά από την κολοσσιαία προώθηση που έγινε για να εξαπλωθεί το όνομα της μπάντας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πέρα από φήμες, περγαμηνές, σπρώξιμο και όλα αυτά που λίγο έχουν να κάνουν με τη μουσική ποιότητα μιας μπάντας, ανεξάρτητα αν ανήκει στο βυθό του underground ή στην λάμψη του star system, οι Black Veil Brides, είναι μια πολύ καλή, αν και τυπική, του ύφους που ακμάζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μπάντα και τα τραγούδια που δημιουργεί περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που κατά συνθήκη ορίζουν την “καλή κυκλοφορία”. Δηλαδή, αψεγάδιαστος ήχος (ένας Bob Rock που δίνει ρέστα φυσικά πίσω από την κονσόλα), δυναμικά, αρενικά ρεφραίν που ταυτόχρονα είναι και εύληπτα (αχ, αυτές οι μάζες, μάστιγα φίλε…), ακρίβεια και μελετημένο παίξιμο.

Και η αλήθεια είναι ότι το “Black Veil Brides IV” τα έχει αυτά τα προσόντα. Όπως και αληθινό είναι το σχετικό ξεπατίκωμα από αισθητικές των Trivium και των Killswitch Engage, γεγονός που φυσικά είναι και λίγο περιττό να κρίνεται αρνητικά, μια και τα σχήματα αυτά εν πολλοίς έχουν καθορίσει εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου τα ηχητικά πλαίσια της σχολής αυτής και δεν αποτελεί δα και κανένα έγκλημα πια.

Γενικά, η ακρόαση του ομώνυμου album των BVB, με άφησε ικανοποιημένο, δεν είναι και κάτι το τόσο φοβερό, αλλά δεν είναι και κάτι λιγότερο από ένα αρκετά καλό δισκάκι ψυχαγωγικής μουσικής, ακίνδυνης μεν για αντισυμβατικά μυαλά, αλλά για τους σκοπούς και το κοινό που απευθύνεται, απολύτως σύγχρονό του. Και αυτή είναι μια ακόμη λεπτομέρεια, που πολλές φορές εκούσια, τείνει να ξεχνιέται σε αναφορές/ γνώμες ενός album. Το πόσο κοντά είναι στο κοινό του, ανεξαρτήτως υποκειμενικών γούστων. Κι εκεί, δεν νομίζω κάποιος που ανήκει σ’ αυτό το υποσύνολο, να δυσαρεστηθεί.

589

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.