PIG DESTROYER: “Mass & Volume” EP

Ακούς Pig Destroyer και τρίβεις τα χέρια σου και ξεσκονίζεις τα αυτιά σου καθώς ετοιμάζεσαι για ένα οχετό ταχύτητας και καταστροφής.

Έλα όμως που αφού περάσουν τα πρώτα λεπτά ακρόασης καταλαβαίνεις ότι έχεις πέσει τελείως έξω στις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες σου. Το “Mass & Volume” EP που κυκλοφορούν οι Pig Destroyer σε αναλογική μορφή (είχε κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή 1,5 χρόνο πριν) είναι μια βουτιά σε αργόσυρτα κατάμαυρα μονοπάτια. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν κάτι τέτοιο καθώς το 2008 κυκλοφόρησαν επίσης ένα EP (“Natasha”) όπου το κύριο λόγο δεν είχε η ταχύτητα και τα blast beats.

Τα δύο κομμάτια που περιέχονται στο “Mass & Volume” ηχογραφήθηκαν το μακρινό 2007 και αποτελούν ηχογραφημένες ιδέες που έμειναν έξω από το Phantom Limb που κυκλοφόρησε εκείνη την χρονιά. Αφορμή για την δημοσιοποίησή τους στάθηκε ο χαμός ενός εκ των στελεχών της Relapse (Pat Egan) και για καλή μας τύχη πρόκειται για ένα άκρως αξιόλογο υλικό.

Το εναρκτήριο ομώνυμο κομμάτι του EP ξεπερνάει ίσως σε διάρκεια ένα ολόκληρο grind Pig Destroyer δίσκο και πρόκειται για μία καθηλωτική δημιουργία θορύβου που αυτόματα σου φέρνει στο μυαλό τους Sun O))). Drone, noise, doom στην ακραία του μορφή και για περίπου 20 λεπτά τον λόγο έχουν αδημιούργητα riffs και απεγνωσμένες κραυγές. Όσο δυσκολοχώνευτο και μακρόσυρτο είναι το κομμάτι άλλο τόσο εθιστικό είναι στο τέλος με αποτέλεσμα να σε συνεπάρει και να σε οδηγήσει με τα κατάλληλα εφόδια στον σαφώς πιο συμπαγές και δομημένο “Red Tar” που ακολουθεί. Τα riff σου καρφώνονται με μανία στο μυαλό και οι Pig Destroyer δεν βιάζονται καθόλου στην προκειμένη περίπτωση. Το tempo αλλάζει σε καίρια σημεία και τα πάντα παίρνουν τον δρόμο τους αργά και σταθερά. Τα φωνητικά είναι ίσως το μόνο πράγμα που θυμίζει grindcore μπάντα και μοιάζουν να “δένουν” άριστα με το υπάρχον υλικό.

Το “Mass & Volume” έρχεται να καλύψει την περίοδο από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού “Book Burner” μέχρι την επόμενη και παρόλο που κινείται σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια θα ήταν κρίμα και άδικο να περάσει απαρατήρητο. Εάν σας αρέσει ο πειραματισμός και οι χαοτικές καταστάσεις οποιασδήποτε μορφής τότε καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά.

487

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.