DIVINE ZERO: “The Cold Asylum”

Δεύτερο full length για τους Divine Zero, έξι χρόνια ύστερα από το ντεμπούτο τους.

Το σχήμα προασπίζεται μουσικά το μελωδικό death, αλλά καθότι γερμανοί δεν πέφτουν στην παγίδα της μίμησης των σουηδών συναδέλφων τους, κάτι που σε θεωρητικό επίπεδο λειτουργεί προς όφελος της μπάντας.

Επί της ουσίας, το “The Cold Asylum” παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, αν και η ηχητική πολυσυλλεκτικότητα που με τόσο ζέση προβάλλεται μέσω του δελτίου τύπου δε συναντάται σε καμία περίπτωση. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους Divine Zero από το να κερδίσουν την προσοχή μου.

Διότι ναι μεν δεν ανακαλύπτουν τον τροχό (απέχουν παρασάγγας από αυτό), αλλά με συνθέσεις όπως “Scardust”, “Orison In Lead”, “Deathroll Pentecost”, “Awake” και “Warfeast”, δε γίνεται να μην αναπολήσεις τα χρόνια που το μελωδικό death δέσποζε στη metal σκηνή.

Αρκετά τίμιο και αρκετά safe σε ότι αφορά τις επιλογές του, το “The Cold Asylum” δεν παρεκκλίνει από αυτό που ο μέσος οπαδός θα ήθελε να ακούσει για να περάσει όμορφα η ώρα του.

Not bad at all…

482

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.