FEN: “Carrion Skies”

Κάπου κάπου καταλήγει στο ψηφιακό μου γραφείο κάποιο black metal album, ιδίωμα που έχει χαρακτεί πολύ βαθιά στη σάρκα μου στα πρώτα μου εφηβικά χρόνια.

Αλλά επειδή δε θεωρούμαι fan του είδους τώρα, χαίρομαι όταν ακούω ανοικτόμυαλες ατμοσφαιρικές δουλειές που δίνουν πνοή και ουσία στο black metal.

Οι Fen ανήκουν σε αυτήν την τελευταία κατηγορία. Όντας παιδιά των Fens, περιοχή της ανατολικής Αγγλίας, αποφάσισαν να δηλώσουν την καταγωγή τους άμεσα.

Το “Carrion Skies” είναι το τέταρτο τους πόνημα και είναι ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι στα ποτισμένα από υγρασία λιβάδια της χώρας τους.

To post (όπως μπορεί να το πάρει κανείς) είναι εκείνος ο παράγοντας μαζί με κάποια διάσπαρτα, σα χαλί δεύτερα φωνητικά, που δίνουν στο άκουσμα αυτό την αίσθηση του σύγχρονου, που σπάει την παράδοση, δίχως να την ξεχνάει.

Το post black metal έχει κατασπαράξει όλες τις πατροπαράδοτες δομές του ήχου και οι Fen έρχονται εδώ για να δείξουν πως είναι μια πιο ισορροπημένη συνταγή για να χορταίνει ο ακροατής ισόποσα και από τα δύο.

Όμορφη δουλειά, καλή παραγωγή, σκοτεινιά στα καλύτερα της και εξώφυλο που ρέπει προς τον σουρεαλισμό (άσε μας ρε μάστορα που έμαθες και ζωγραφική).

476

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.