BEYOND THE MORNINGLIGHT: “Dreaming Stoned” ΕΡ

Όταν σκέφτεσαι Νορβηγία, συνήθως μαυροφορεμένοι με κεριά στα χέρια και paint corpse σου έρχονται στο μυαλό.

Στην προκειμένη όμως, το ντουέτο των Beyond The Morninglight είναι κάτι σκοτεινό, αλλά ουδεμία σχέση έχει με τα υποχθόνια.

Μετά από ένα full length το 2012 και ένα ΕΡ το 2013, θα πίστευε κανείς πως η επόμενη τους κυκλοφορία θα ήταν μια ολοκληρωμένη. Όχι όμως, το “Dreaming stoned” είναι ένα ΕΡ με 4 κομμάτια και διάρκεια περίπου 18 λεπτά. Ένα τσιγάρο υπόθεση!

Ουσιαστικά, τα περισσότερα πράγματα τα κάνει ο frontman, πολυεργαλείο Runar, ο οποίος τραγουδάει, παίζει κιθάρα, μπάσο και διάφορα πληκτροφόρα και έχει και τον συνεργάτη του παραγωγό, Leo Morrachioli να συμπληρώνει κάποια πράγματα, αφότου έφυγε ο συνιδρυτής της μπάντας Andy Amin.

Η φωνή φαίνεται σαν να έχει ακούσει αρκετά Current 93, αλλά να μην ξέρει ακριβώς πως να το εκφράσει και η όλη μουσική ταυτότητα γειτνιάζει πλησιέστερα στη neo folk μουσική με dark wave προεκτάσεις.

Η φωνή του όμως, είναι επαναλαμβανόμενα ίδια και έτσι σπρώχνει και στην επανάληψη και τα υπόλοιπα κομμάτια της σύνθεσης κάνοντας το ΕΡ αυτό βαρετό και εμένα να ευχαριστώ το Θεό που δεν είναι full length…

Χασμουριέμαι και πάω για ύπνο!

460

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.