ROTTING FLESH: “Infected Purity”

Ξεκάθαρα και από την αρχή. Το “Infected Purity” αποτελεί μια καταιγιστική επιστροφή για τους έμπειρους θεσσαλονικείς deathsters Rotting Flesh, πέντε χρόνια μετά το βάναυσο “Emigma 6”.

Δουλεμένος δίσκος, ορθάνοιχτος σε όλες τις ακραίες σύγχρονες μουσικές τάσεις , πιασάρικος με σαρωτικό ήχο, με άρτια εκτελεστική απόδοση από τους Blackmass (είτε στις κιθάρες που σπέρνουν, είτε στα γεμάτα μίσος για τον Κύριό μου, βαθιά και δυναμικότατα φωνητικά), Argh (μπάσο), Mancer (drums), σημασία σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και απολαυστικότατος αν φτιάχνεσαι με την ακρότητα στις συνθέσεις.

Το “Infected Purity” είναι ένα ποικίλο οικοδόμημα που στηρίζεται σε πολύ τεχνικό, γρήγορο και groovy death metal, αλλά ελίσσεται ανάμεσα στο black metal, με αρκετά σιδηροδρομικά riff να υπάρχουν διάσπαρτα ανάμεσα στα τραγούδια, αλλά και doom παρεμβολές, που σε συνδυασμό με την καθοριστική συμβολή keyboard μερών, προσδίδουν έξτρα πόντους στην ατμόσφαιρα που τον διέπει.

Πάρα πολύ καλά τραγούδια που ξεχώρισα από την πρώτη κιόλας ακρόαση, οι ύμνοι “Sadness Of Emphathy” και “Flickering Rituals”, το θεατρικότατο “Life and Torment”, το γαμάτο headbanger’s hit “Abaddon”, το “Terrorscope” το οποίο “ντύνεται” με official video clip, η grind κεραμίδα 22 δευτερολέπτων “Skullgrinder”, όπως και τα ατμοσφαιρικότατα “Shadowgloom” και “Nocturne”.

Εν κατακλείδι, μια εξαιρετική κυκλοφορία που την χρωστούσαν οι ίδιοι οι Rotting Flesh στον εαυτό τους και θεωρώ ότι μπορούν με άνεση να κοιτάξουν τη μούρη τους στον καθρέφτη. Το καθήκον τους απέναντι στην ακραία Τέχνη, το έκαναν με το παραπάνω, το “Infected Purity” είναι ένα συγκινητικός death metal δίσκος, ικανός να τραβήξει την προσοχή όλων όσων βρίσκουν ευχαρίστηση σε εξεφρασμένα συναισθήματα, σκοτεινών ψυχών. Εύχομαι τα καλύτερα και φυσικά, εις ανώτερα.

544

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.