AFTER THE WAVE FESTIVAL DAY 2: No Entry, Project Zeroed, Rectifire, Underjoyed, Indigo Kid (06/09/14) An Club

Η δεύτερη και alternative μέρα του After the Wave Festival στο An Club πραγματοποιήθηκε με μερικά πολύ ξεχωριστά ονόματα του χώρου που τιμήθηκαν από αρκετό κόσμο (για τα standards ανάλογου event).

Στην αρχή οι νέοι Indigo Kid ξεκίνησαν με δυνατούς και καθαρούς grudge και rock ήχους. Οι ιδέες που παρουσίασαν, οι οποίες αναμένονται περισσότερες και ακόμα καλύτερες στις προσεχείς επίσημες κυκλοφορίες τους, αποδείχτηκαν μοναδικές και με ουσία, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι ενθουσίασαν το κοινό για το όνομα τους. Οποιαδήποτε ευκαιρία να τους παρακολουθήσει κανείς live θα πρέπει να γίνεται εκμεταλλεύσιμη.

Οι female fronted Underjoyed είχαν σειρά. Ήδη έχουν δημιουργήσει το δικό τους fan base χάρη σε πολλά live shows και τρία πετυχημένα video clip. H άνεση τους στην σκηνή ήταν έκδηλη και οι συνθέσεις τους απλοϊκές μοντέρνες garage και blues rock επηρεασμένες από White Stripes και Hellacopters. Με σπάνιο ύφος στην ελληνική σκηνή, η τετραμελής μπάντα κέρδισε το δικό της προσωπικό στοίχημα και πρόσφερε μια απολαυστική εμφάνιση.

Οι Πειραιώτες Rectifire ανέβασαν τις εντάσεις, όντας nu metal μπάντα, και ζέσταναν ακόμα περισσότερο τον κόσμο του venue. Παρουσίασαν κομμάτια από το πρώτο τους EP με την ονομασία “Blood in Blood Out”, μια σίγουρα αξιοπρόσεχτη κυκλοφορία από ένα ανερχόμενο εγχώριο όνομα. Ο electro nu-wave ήχος τους ήταν καλοδεχούμενος στον χώρο του show και το παιχνίδι του group κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των ακροατών μέχρι το τέλος.

Κοντά στους headliners, οι Project Zeroed ήταν το επόμενο act της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του festival. Η εμφάνιση τους αυτή αποτέλεσε την επιστροφή τους στα συναυλιακά δρώμενα μετά από αρκετό καιρό, και ήταν ομολογουμένως “καυτή”. Το alternative metal group με επιρροές από 30 Seconds to Mars μέχρι και Avenged Sevenfold εξέπληξε ευχάριστα τους γνώστες με την μουσική τους και μη, αποδίδοντας άψογα τις γρήγορες και δυνατές τους συνθέσεις.

Οι No Entry ήταν η τελευταία μπάντα του After the Wave festival. Η μουσική τους συνδυάζει dubstep μουσικές με alternative rock, πράγμα απαιτητικό στο οποίο και στάθηκαν στο ικανοποιητικό και έμπειρο ύψος τους. Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο Schoolwave, η πενταμελής ομάδα κέρδισε με περίσσεια ευκολία τους ακροατές και οι ηλεκτρονικές τους αλχημείες εντυπώθηκαν στα μυαλά των παρευρισκόμενων.

Τα πέντε group του After the Wave festival αποτέλεσαν την καλύτερη πιθανή κατάληξη της διοργάνωσης του event. Σίγουρα επρόκειτο για μια από τις καλύτερες πιθανές επιλογές για εκκίνηση της νέας συναυλιακής season σε συνδυασμέ με το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των έξυπνων και ανερχόμενων εγχώριων συγκροτημάτων.

photos: Χριστίνα Αλώση

491