WOLFBRIGADE: “Life Knife Death”

ALBUM

Είδος: Hardcore punk/D-beat
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημ. κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου 2024

Τι μπορεί να γίνει μέσα σε 29 λεπτά;
Μικρότερη διάρκεια από ημίχρονο ποδοσφαιρικού αγώνα ή από επεισόδιο αγαπημένης σου σειράς;

Μπορεί μια επιλαρχία βαρέων αρμάτων να σε ισοπεδώσει χρησιμοποιώντας ποιοτικό Σουηδικό D-beat punk, με τους οδηγούς να ουρλιάζουν σαν λυσσασμένοι λύκοι.

Οι σημαντικοί Wolfbrigade, εναπομείναντες ήρωες της κάποτε κραταιάς σχολής του ήχου, επιστρέφουν 5 χρόνια μετά το έβδομο (δέκατο αν μετράμε και τα Wolfpack) “The Enemy: Reality” και δυο χρόνια μετά το “Anti-Tank Dogs” ΕΡ, με το βαρύγδουπα τιτλοφορεμένο “Life Knife Death”, μέσω της θρυλικής Metal Blade Records τώρα πια.

Και τι έχουμε εδώ; Αυτό που κανείς θα περίμενε από τους Wolfbrigade. Αβυσσαλέο D-beat punk που θα έκανε παραπάνω από περήφανους τους πατεράδες Discharge και τον αείμνηστο θείο Lemmy να αδειάζει το ποτήρι του από Jack Cola.

Παραγωγή; Σουηδική. Χρειάζεται κάτι παραπάνω να περιγράψεις; Με σεβασμό στη βρώμα που έχει ανάγκη σαν οξυγόνο αυτός ο ήχος, επιτρέπειι στις κιθάρες να διαφημίσουν τις λεπτομέρειες εκείνες που διαχωρίζουν τους Wolfbrigade από τα υπόλοιπα σχήματα του ήχου, διανθίζοντας το hardcore punk με σπηντμεταλικές ομορφιές που και που.

O Micke Dahl οργισμένος όσο ποτέ, ξορκίζει με τους στίχους του μια από τις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας, τώρα που ο άνθρωπος όλο και περισσότερο αποδεικνύει πως δεν αξίζει να περπατάει στον πλανήτη αυτόν.

Το είδαμε και από κοντά. Το συγκρότημα αυτό που αντίκειται στην ασχήμια του κόσμου με τη μουσική του, εδώ και δεκαετίες, είναι σε μεγάλη φόρμα και δημιουργεί το μισαωράκι εκείνο, που θα σηκώσει τους κραστάδες από ντιβάνια και καναπέδες και θα τους κάνει και πάλι να κουρδίσουν τις κιθάρες τους.

Το “Life Knife Death” είναι ένα album έμπνευση. Από εκείνες που χρειάζεται η Γη για να συνεχίζει να κινείται στην τροχία της, αντί να σταματήσει και να μας αφήσει να πέσουμε σε κάποια μαύρη τρύπα στην άλλη άκρη του γαλαξία. Του τουπά, τουπά τουπά του, το κέρατο μου μέσα!

Facebook: https://www.facebook.com/lycanthropunks
Bandcamp: https://wolfbrigade.bandcamp.com/

366
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2160 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.