TRIAL: “Sisters of The Moon”

EP

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2021

Οι Σουηδοί Trial είναι από τις μπάντες που ξεκίνησαν ως project, όμως η τελειομανία και η μουσική οξυδέρκεια των ιδρυτών τους καθώς και η αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, έχουν πλέον εδραιώσει το group στη συνείδηση των οπαδών και φυσικά και των ίδιων των ιδρυτών ως μία “κανονική” μπάντα. Άλλωστε, γνωρίζοντας το γνωμικό “ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό” και αφού τόσο οι ηχητικές αλλαγές όσο και οι αλλαγές στα μέλη δεν κατόρθωσαν να “σκοτώσουν” τους Σουηδούς, ήταν φυσιολογικό να εξελιχθούν σε μία full time μπάντα με αστείρευτο ταλέντο και “έντονη” μουσική ζωή. Το “Sisters of The Moon” (EP), αποτελεί μία εξαιρετική απόδειξη όλων των παραπάνω και δείχνει γιατί οι Σουηδοί μοιάζουν να κεντρίζουν την προσοχή του μουσικού κοινού.

Μπορεί οι Trial να ξεκίνησαν πίσω στο 2007 ως ένα project όπου οι ιδρυτές θα “ξέφευγαν” μουσικά από τις υπάρχουσες δουλειές τους, όμως φαίνεται ότι η πρόσληψη του Linus στο μικρόφωνο, άλλαξε άρδην το στάτους της μπάντας. Μετά από ένα demo, 3 albums και ένα EP, το group αποφάσισε να αλλάξει τραγουδιστή με τον Arthur Andersson των Air Raid να είναι ο εκλεκτός. Το “Sisters Of The Moon” λειτουργεί ως μία πρώτη γεύση του νέου frontman των Trial ώστε να τον γνωρίσει το κοινό, ενώ αποτελεί και μία “ένεση” ηθικού για το group, δίνοντάς τους την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσουν αυτό που κάνουν με περισσότερο πάθος, με μεγαλύτερη έμπνευση. Και αν κάποιος αντιπαραθέσει το γεγονός ότι πρόκειται για δύο διασκευές και όχι νέα κομμάτια, τότε μπορείς με περίσσιο θάρρος να του απαντήσεις ότι οι Σουηδοί ίσως ήθελαν να νοιώσει πιο “άνετα” ο νέος τους τραγουδιστής, να νοιώσει ότι “κολυμπά” σε πιο γνωστά νερά μέχρι να μπει στο κλίμα της μπάντας.

Τώρα στο καθαρά μουσικό κομμάτι, οι Trial φαίνεται να ξέρουν τι θέλουν και πως να το πετύχουν. Έχουν καταφέρει να φέρουν στα μέτρα τους τα δύο κομμάτια, χωρίς όμως να “αποτάσσουν” εκείνα τα στοιχεία που κατόρθωσαν να τα κάνουν ύμνους και με διάθεση να αναδείξουν τις φωνητικές ικανότητες του Arthur W. Andersson. Το αποτέλεσμα μάλλον ενθουσιάζει, αφού το ομώνυμο “Sisters Of The Moon” συγκεντρώνει όλα εκείνα τα psych/prog rock στοιχεία των Fleetwood Mac, με μία όμως έντονη heavy metal γεύση, ενώ το “Die Young” των Black Sabbath δείχνει να αναδεικνύει τα speed περάσματα στη φωνή του Andersson απόρροια της δουλειάς του με τους Air Raid, χωρίς να χάνει αυτήν την proto-doom ατμόσφαιρα των Πατέρων του heavy metal. Και όλα αυτά, ντυμένα με μια εξαιρετική παραγωγή που τονίζει και τη δουλειά των ιδρυτών του group αλλά και τη φινέτσα του νέου frontman.

Θεωρώ ότι το “Sisters Of The Moon”, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής για την επερχόμενη δουλειά των Σουηδών metallers και μάλιστα δίνει το σωστό και πρέπον πάτημα στον Andersson να εγκλιματιστεί πιο γρήγορα στα θέλω των Trial. Έχοντας αυτό ως οδηγό, φαίνεται ότι το νέο album των Σουηδών heavy metallers θα “σπέρνει” και θα αποτελέσει από τις καλύτερες στιγμές της σκηνής ή ακόμα και της χρονιάς που θα κυκλοφορήσει (και εύχομαι να είναι σύντομα!). Η προσμονή μιας τέτοιας κυκλοφορίας, σε φτάνει στα όρια να θες να αποκτήσεις αυτό το EP. Εγώ πάντως, δε θα σε έκρινα λάθος αν το αποκτούσες.

Official Page: https://trialheavymetal.storenvy.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TrialHeavyMetal/

535

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.