TORTURE RACK: “Primeval Onslaught”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Ιουνίου 2023

Ας μιλήσουμε λίγο για death metal. Για brutal death metal. Για death metal τόσο σκληρό, βίαιο και αδυσώπητο που θαρρείς είναι αφύσικο. Ναι, αυτοί είναι οι Torture Rack με την τελευταία τους κυκλοφορία “Primeval Onslaught”, στην οποία πραγματικά δεν έχουν λυπηθεί τίποτα και κανέναν. Ο τρίτος full-length δίσκος της μπάντας είναι όντως αυτό, μια πρωτόγονη επίθεση στα πάντα.

Η δυσωδία είναι παντού ολόγυρα στην ατμόσφαιρα. Μυρωδιά τάφου, σήψης. Σαν σκηνή από το “City of the Living Dead” του θείου Lucio. Βόθρος με σάπια πτώματα, εικόνες που γυρνούν τα σωθικά και δακρύζουν τα μάτια. Και εκεί που προσπαθείς να ξεφύγεις, ένα υπέρβαρο σφυρί έρχεται και σου κάνει το κρανίο κιμά.

Προσπαθώντας να περιγράψω τον δίσκο αυτό, μόνο τέτοιους συνειρμούς μπορώ να κάνω. Είναι και αυτό το πραγματικά αριστοτεχνικό εξώφυλλο του μεγάλου ROK (Sadistik Exekution!) που έχει καταφέρει απόλυτα να μεταφέρει στον καμβά το “Primeval Onslaught”.

Κάθε κομμάτι του δίσκου είναι μια επίθεση προς όλες τις αισθήσεις και δοκιμάζει τις αντοχές του ακροατή. Τα τύμπανα είναι απολύτως ανελέητα, δεμένα άρτια με το μπάσο για να δημιουργήσουν ένα rhythm section μπετόν αρμέ. Τα riff είναι βάρβαρα, κάπως περίτεχνα, αλλά όχι και τελείως. Δίνουν αυτό το Cannibal Corpse feeling αλλά εστιάζουν περισσότερο στην ωμή επιθετικότητα παρά στην τεχνική. Τα αρκετά διάσπαρτα σόλο, κάπως πετσοκομμένα και αυθαίρετα, δίνουν χαρακτήρα στο όλο σύνολο. Και έρχονται αυτά τα ultra-low σπλαχνικά φωνητικά για να ολοκληρώσουν αυτή τη θύελλα νοσηρότητας που είναι αυτός ο δίσκος. Σε 10 κομμάτια και λιγότερο από μισή ώρα έχει καταφέρει τον σκοπό του.

Σαφέστατες οι επιρροές από πρώιμους Cannibal Corspe, Autopsy, Rottrevore, Regurgitate, Pungent Stench και τα συναφή. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Ομολογουμένως αυτός ο ήχος δεν είναι για τον casual ακροατή.

To “Primeval Onslaught” δεν παίρνει αιχμαλώτους. Είτε είσαι μαζί του και το απολαμβάνεις, είτε είναι απέναντι του και δεν έχεις καμιά τύχη πέρα απ’ το να κονιορτοποιηθείς στις ερπύστριες του οχήματος των Torture Rack.

Κυκλοφορεί από την 20 Buck Spin, το άσυλο, ιερό, και καταφύγιο του ποιοτικού ακραίου metal σήμερα.

Bandcamp: https://listen.20buckspin.com/album/primeval-onslaught

346

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.