THE WEATHER UNDERGROUND: Live Release Show για το “The Recurring Trip of​.​.​.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The Weather Underground “the recurring trip of …” album release show Live at six d.o.g.s
opening act: God In A Cone
Saturday, February 4, 2023

Doors: 20:30
Tickets: 6€
https://www.viva.gr/tickets/music/the-weather-underground

fb event: https://www.facebook.com/events/1540355046440844/

Τοποθετώντας το “The Recurring Trip of…” στο φυσικό του περιβάλλον, οι The Weather Underground εμφανίζονται στο Six D.o.g.s. το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου για να παρουσιάσουν το νέο τους album στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Μαζί τους ο God In A Cone σε μια βραδιά δυναμικού rock n roll.

Ένα ταξίδι από την πόλη με προορισμό τον τόπο καταγωγής και αντίστροφα. Αναχώρηση και προορισμός εναλλάσσονται μέσα στο χρόνο. Το ταξίδι σταθερό. Ωστόσο ο ταξιδιώτης αλλάζει. Ωριμάζει, θυμάται, γκρινιάζει, χαίρεται, λυπάται, θυμώνει. Αυτοκινητόδρομοι, βουνά, χωράφια, γραμμές τρένου, θάλασσα. Τα τοπία διαδέχονται το ένα το άλλο. Σαν τα τραγούδια που παίζουν στο ραδιόφωνο. Διαφορετική ιστορία το καθένα. Άλλη κατάσταση, άλλος ρυθμός, άλλο θέμα, άλλη ακρόαση κάθε φορά.

Ένα γνώριμο ταξίδι σαν και αυτό περιγράφει / συνοδεύει το “the Recurring Trip of the Weather Underground”. Μια παλέτα από ήχους που περιλαμβάνει grunge riffs αλλά και γλυκά arpeggios. Οι δυο κιθάρες φαίνεται να βρίσκονται σε μια διαρκή συζήτηση. Τα τύμπανα, θυμωμένα, ωμά αλλά και ήπια όταν πρέπει στηρίζουν το οικοδόμημα. Οι συμπαγείς μπασογραμμές δείχνουν να έχουν συνεχώς διαφορετικές διαθέσεις: funky, punk, alternative. Οι στίχοι βιωματικοί: επιστροφή, πρόσωπα, προτεραιότητες, περιπλάνηση, οικογένεια, καλοπέραση, θυμός, αστάθεια, πόλεις, αφίξεις και οι δείκτες του ρολογιού που χτυπούν ρυθμικά.

The Weather Underground
Πίσω στα 00’s οι Weather Underground ξεκινούν να συνθέτουν παράξενες, άβολες και βρώμικες μουσικές ιστορίες. Ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο “the Sad Story of …” στο Royal Alzheimer Hall studio, στην Θεσσαλονίκη με τον Χρήστο Χαρμπίλα και τον Τίτο Καργιωτάκη (Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά). Ο δίσκος κυκλοφορεί το 2012 και το συγκρότημα τον παρουσιάζει σε διάφορους συναυλιακούς χώρους εντός και εκτός Αθηνών. Το 2014 χάνουν την πυξίδα τους και εξαφανίζονται απότομα. Tο 2017 επιστρέφουν με νέες εμφανίσεις και τo 2020 ξεκινούν να ηχοραφούν τον 2ο δίσκο τους “the Recurring Trip of …” στα Urban Studios με τον Χαράλαμπο Πιτσίνη (χρόνια ηχολήπτης τους και άτυπο 5ο μέλος της μπάντας). Με την επικείμενη κυκλοφορία του δίσκου, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις νέες τους συνθέσεις.

Ακούστε το album των The Weather Underground σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

God in a Cone
O God in a Cone, το προσωπικό project του Νίκου Μαρίνου (iola 11, madleaf, slitherum) χωρίς μουσικά όρια και περιορισμούς, με ηλεκτρονικη βαση (industrial rock, coldwave) και πολλες επιρροες απο διαφορετικα ειδη, έχει καταφέρει να φτάσει τον αριθμό 8 σε ολοκληρωμένες δουλειές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πάντα με την συμβολή του παραγωγου Δημήτρη Δελή στις κιθάρες. Πειραματίζεται πάνω σε πολυποίκιλες rock και ηλεκτρονικές φόρμες, συνοδεύοντας τις ζωντανές του εμφανίσεις με ένα άκρως ενδιαφέρον projection.

507