TERVEET KÄDET: “Kaikki Kaikkia Vastaan”

ALBUM

Eίδος: Hardcore punk
Δισκογραφική: Svart Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2023

Ένα κομμάτι του ευρωπαϊκού hardcore punk κρύβεται καλά στην παγωμένη Φινλανδία.
Εκείνο το hc που κανείς θαυμάζει την αγριάδα του και την αγωνιώδη ανάγκη του για αίμα.

Οι Terveet Kädet (σημαίνει υγιή χέρια) είναι η πρώτη hardcore punk μπάντα της χώρας και κυκλοφορεί στα σκοτεινά σοκάκια από το 1980, παίζοντας αγνό “ταβερνόξυλο” για φίλους των Discharge/Broken Bones και άνθρωποι σαν τον Max Cavalera έχουν υμνήσει την προσφορά τους στον πολιτισμό.

Το “Kaikki Kaikkia Vastaan” (Όλοι εναντίον όλων) είναι -αν μετράω καλά- το δέκατο τρίτο studio album της μπάντας και κάνει αυτό που μας έχουν συνηθίσει να κάνουν. Δηλαδή να προσφέρουν επιθετική, κοινωνικά φορτισμένη μουσική που σκοπό έχει να ξυπνήσει τον εγκέφαλο σου που τόσοι και τόσοι προσπαθούν να νανουρίσουν.

Τιμώντας τις παραδόσεις του ιδιώματος, το album περιέχει 16 κομμάτια σε σύνολο 22 λεπτών, ασταμάτητου τούπα-τούπα που θα ικανοποιήσουν τους θιασώτες του ήχου, ειδικά εκείνων που θα ακούσουν τις επιρροές που χρησιμοποιούν εγχώριοι συνάδελφοι τους, στο ελληνόφωνο punk, τα τελευταία 30 χρόνια.

Μπουκωμένη και “αναρχικά” θυμωμένη παραγωγή που συμπληρώνει μια εικόνα διαδήλωσης που εξελίχθηκε σε full on επίθεση με μολότοφ, με αιτήματα τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα και το κεντρικό σύνθημα Όλοι εναντίον όλων σε κάνει να μη σε νοιάζει πια η χρήση της φινλανδικής γλώσσας. Το gtranslate εξάλλου δουλεύει καλά.

Τίτλοι όπως “Από το χέρι ενός νεκρού”, “Όρνιο” και “Μαύρος μύκητας” μιλούν από μόνοι τους και μπορούν να σας δώσουν μια ακόμη ιδέα για το τι μπορεί να λέει ο ποιητής, ενώ θα θελήσετε σίγουρα, να τους δείτε να παίζουν ζωντανά σε κάποιο υγρό υπόγειο από τα ωραία που διαθέτουμε. Θα ήταν μια μάχη επιβίωσης!

Facebook: https://www.facebook.com/Lapinhelvettiofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/terveetkadet/

541

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.